Gå til indhold
shopping

Masser af oplevelser: Nyd sommeren i fantastiske Aarhus

Foto: VisitAarhus

Et besøg i Aarhus er garanti for masser af liv, oplevelser og attraktioner i verdensklasse. 

Én ting er, at Aarhus med sine store skove, dejlige strande og moderne byggerier har alt, hvad man kan ønske sig på ferien til Danmarks hyggeligste storby.

Hvilke oplevelser byder Aarhus (Århus) på?

Noget andet er, at udbuddet af kultur, shopping og oplevelser altid er indenfor gåafstand, ligesom man aldrig er langt fra byens grønne oaser såsom Rådhusparken, Botanisk Have og Væksthusene eller hygge langs byens berømte å.

Og der er nok at vælge i mellem, når det kommer til oplevelser. Er man til kunst, kan man eksempelvis starte dagen med et besøg på kunstmuseet ARoS, hvor det altid er fantastisk at gå en tur på toppen af museet, hvor man har den mest fantastiske udsigt over byen gennem det regnbuefarvede glas. 

Aarhus

Foto:’Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum

Tidsrejse og rutsjebaner
I Den Gamle By, Aarhus’ nok mest berømte attraktion, er fokus i stedet på vores fælles fortid, hvor du på en tidsrejse kommer helt tæt på danmarkshistorien. Her kan du gå en tur igennem gaderne som de så ud på H.C. Andersens tid over de moderne tider i 1920'erne til det danske velfærdssamfund i 1960'erne og 70'er kvarteret, som du måske genkender fra din egen barndom eller ungdom.

den gamle by

Foto:VisitAarhus

Historien er nemlig altid nærværende i Aarhus, hvor der har boet mennesker i mere end 1200 år. Den fortælling opleves bedst på Moesgaard Museum, der præsenterer fantastiske fortidsfund fra jernalderens våbenofringer til verdens bedst bevarede moselig, Grauballemanden.

Er I mere til forlystelser og sug i maven?

Er I mere til sug i maven og forlystelser, er legendariske Tivoli Friheden et must for hele familien. Her kan I prøve rutsjebaner, pariserhjul, radiobiler og masser af andre forlystelser, og er man i humør til musik og kolde fadøl, kan man hver fredag i sommermånederne komme til FED Fredag på Friluftsscenen, hvor kendte danske musikere er klar til at underholde parkens gæster. Efter en tur i tivoli er det oplagt, at man går en tur i skoven tæt på, og måske slutter af med en is nede ved stranden tæt derpå.

Tivoli Friheden

Foto:VisitAarhus

Ingen ferie uden shopping
Aarhus er fuld af både kendte butikker og mindre forretninger, hvor der er mulighed for shopping i timevis. På Strøget finder du alle de velkendte modebutikker, men fortsætter du til det charmerende Latinerkvarter, kan du i de brostensbelagte gader finde fashionable butikker, hyggelige spisesteder, trendy cafeer og gode barer. Er du mest tændt på moderne shoppingcentre, er Bruuns Galleri lige noget for dig. I forlængelse af gågaden byder det moderne shoppingcenter på 100 butikker, et stort udvalg af gode spisesteder og en glimrende biograf.

 

Skinner solen, og det gør den tit i Aarhus, er  Salling ROOFTOP oplagt til en pause midt i shoppingen. Efter I har shoppet i  Salling, byens berømte stormagasin, kan I øverst oppe nyde den fantastiske udsigt over byen med lækker mad og måske en drink under åben himmel. Regner det, kan man også sidde indenfor.

 

Masser af lækker mad og god musik
For mad skal der jo til, og i Aarhus står de ikke tilbage for den bølge af gastronomi på højeste niveau, der har skyllet ind over landet de seneste år. Byen kan bryste sig af flere Michelin-restauranter, og niveauet på byens spisesteder er generelt højt. Er man til madmarkeder med mange forskellige ting at smage, byder Aarhus Street Food på retter fra hele verden, og man kan nemt bruge timer på mad og hygge, mens man slentrer fra bod til bod. 

måltid

Foto:Visit Aarhus

Aarhus er som bekendt berømt for sin musikscene, og i løbet af sommeren kommer en række store udenlandske artister forbi byen. Især musikfestivalen Northside som finder sted i juni måned er et populært tilløbsstykke både for århusianerne og mange andre, der vælger at gæste byen i den forbindelse. Northside har tidens hotteste kunstere og musikere fra både ind- og udland på programmet. 

Havnebad Aarhus

Foto:VisitAarhus

Vil du nyde livet på Aarhus Ø?
Er man i humør til bare at spadsere omkring og nyde sommeren, og måske tage en kølende dukkert, bør man tage forbi Aarhus Ø, der er byens nye og hippe bydel. Området er en helt ny bydel, der er skudt op på havnefronten, og her finder man et stort havnebad, mange aktiviteter på vandet, en lystbådehavn samt gode restauranter med udsigt over hav og by, hvor unge som ældre hygger sig og nyder livet. Her kan man også se det ikoniske og prisvindende byggeri, Isbjerget, der i ti etager huser 208 lejligheder og står som vartegn for den nye bydel.

Aarhus byder naturligvis på masser af gode overnatningsmuligheder, og er du på udkig efter et skønt cityhotel til en forlænget weekend, finder du gode muligheder her. 

Du bør også overveje at købe et AarhusCARD, der giver fri entré til attraktioner, gratis transport og flere parkeringsfordele centralt i byen.

Rigtig god ferie i Aarhus!

Share your wonders: