Gå til indhold
Skagen

Skagen - her nydes livet

Foto: Kim Wyon

En ferie i Skagen får pulsen ned, og du kan næsten få fornemmelsen af at være på badeferie i 1930'erne. Det unikke lys og natur, den særlige sommerstemning og kulturlivet her gør en ferie i Skagen til noget helt særligt.

Skagen har i rigtig mange år været blandt Danmarks mest populære feriemål, og byen og området har en særlig plads i hjertet hos mange turister - både danske og udenlandske. Og det er der en helt naturlig forklaring på, fortæller adm. direktør i Destination NORD, Tonny S. Thorup:


”For mig – og uden tvivl også for mange andre – er Skagen altid et sted, jeg ser frem til at besøge, uanset hvornår på året jeg skal herop. Og det skyldes uden tvivl det helt unikke miljø, der er i og omkring Skagen. Det er byen med de hyggelige smalle gader og de gule huse, det er havnen med den helt særlige stemning – og det er naturligvis også naturen omkring Skagen. Ikke mindst Råbjerg Mile og Skagens Gren.” 

Han fortsætter: ”Den helt særlige atmosfære sætter sig i én. Man trækker simpelthen vejret langsommere, skuldrene sænker sig. Man slapper af og hygger sig.”

Skagen

Foto:Turisthus Nord

Hyggelige, originale badehoteller


Den afslappede feriestemning finder du blandt andet på de originale, gamle badehoteller som Brøndums Hotel. Det er her, på Brøndums Hotel, mange af skagensmalerne ofte boede, når de kom langvejsfra og skulle nyde Grenen og det smukke lys i byen. Hotellet har bevaret meget af det gamle interiør, så du føler dig sat tilbage i tiden, når du spiser middag i restauranten eller overnatter i et af værelserne.


”Byens gamle hoteller som Brøndums er levende og stemningsfyldte, og du føler dig altid velkommen, uanset om du overnatter med hele familien, eller om I bare skal spise et godt måltid i charmerende og hyggelige omgivelser. Og er du ikke til hotelferie, byder Skagen jo også på såvel campingpladser som bed-and-breakfast. Så der er muligheder for enhver smag og pengepung,” påpeger Tonny S. Thorup.

Skagen Gray Lighthouse "Det Grå Fyr" in North Jutland, Denmark

Foto:© Jakob Vingtoft

Den helt særlige atmosfære sætter sig i én. Man trækker simpelthen vejret langsommere, skuldrene sænker sig. Man slapper af og hygger sig.

Levende musik i gaderne


Lige siden malerne i 1800-tallet drog til Skagen for at gengive det helt særlige lys i deres kunst, har området tiltrukket besøgende udefra. Den festlige stemning, de dengang tog med sig fra København, kan stadig høres i Skagens gader, når der er livemusik og folk hygger sig på caféer og restauranter.

På Skagens Museum hænger mange af de berømte malerier fra de berømte Skagensmalere – f.eks. Anna Anchers værk ‘Solskin i Den Blå Stue’ med det smukke lys, der strømmer ind i den blå stue på Brøndums Hotel. Og bagefter kan du gå ind ved siden af og rent faktisk selv stå i den blå stue og se solen skinne ind ad vinduet.


”Der bliver – og med rette – talt meget om lyset over Skagen. Men Skagen er så meget andet og mere end en smuk kulisse; det er en levende by. Her er cafeliv og livemusik, mennesker på gader og stræder, her er spændende butikker med mode og kunsthåndværk med mere. Så man forstår jo godt de kunstnere, der for godt 100 år siden lod sig charmere af Skagen. Skagen går aldrig af mode,” slår Tonny S. Thorup fast.
 

Share your wonders: