Gå til indhold
Vesthimmerland

Hop tilbage til fortiden ved Himmerlands Vestkyst

Foto: VisitVesthimmerland

Skal børnene have spændende og lærerige minder om fortidens Danmark med hjem fra ferien? Det har de rig mulighed for at få langs Himmerlands Vestkyst. Her kan man prøve at være barn i 1800-tallet på Herregården Hessel, eller skyde med bue og pil på Stenaldercenter Ertebølle.

Himmerlands Vestkyst strækker sig hele 90 km langs Limfjorden fra Aggersund til Gedsted. Her kan du vandre på den jyske hede, bade i Limfjordens bølgende blå eller bestige den 28 meter høj klint, Ertebølle Hoved. Og samtidig med at du kan nyde den rå natur, er der mange spændende oplevelser i vente for dig og børnene langs den smukke strækning ved Limfjorden.

I kan komme helt tilbage til stenalderen hos Stenaldercentret, se gamle limfjordsbåde på Limfjordsmuseet i Løgstør og opleve, hvordan livet ved Limfjorden har været igennem tiderne.

»Området langs Himmerlands Vestkyst er utroligt attraktivt for børnefamilier, der gerne vil have en afslappende ferie med sjove og samtidig lærerige oplevelser, som både børn og voksne vil nyde. Museerne i området har gjort noget ekstra ud af, at det skal være underholdende for børn at dykke ned i den danske kulturarv,« mener Jimmi Petersen, der er turistdirektør for VisitVesthimmerland.

Vesthimmerland

Foto:VisitVesthimmerland

Børneoplevelser i fortiden
Det er helt oplagt for attraktionerne i Vesthimmerland at fokusere på lærerige oplevelser for børnene, der peger tilbage i tiden. Der er nemlig mange spor fra fortiden rundt om i området. Vikingeborgen Aggersborg er f.eks. den største ringborg, man har fundet, som stammer helt tilbage fra Vikingetiden.

»Mange har behov for at komme lidt væk fra mobiltelefoner og stress, når de er på ferie. Og her kan det være meget befriende f.eks. at lære om oldtidens jagt efter mad med bue og pil. Det kan du prøve på Stenaldercenter Ertebølle i Farsø, hvor de har bueskydning som en fast aktivitet,« fortæller Jimmi Petersen.

Det er også muligt at tage sig en hel dag i fortiden, hvor du tilbringer en dag i 1800-tallet. Det kan du nemlig prøve på Herregården Hessel hver onsdag i løbet af hele sommeren. Når børnene hopper i det gammeldags tøj, som er til fri afbenyttelse på herregården, kan de slet ikke lade være med at leve sig ind i hele scenariet.

Du kan også besøge smeden på Herregården Hessel, og se det gamle håndværk med hammer og ambolt, ligesom du også kan se, hvordan madlavningen foregik på det store, gamle komfur.

»En dag tilbage i tiden giver feriegæsterne det afbræk fra hverdagen, som de ofte har brug for. Vi vil rigtig gerne give børnefamilier, der kommer til Vesthimmerland, en oplevelse af at være trådt ind i en tidslomme. De skal sige ‘wow, sikke en ferie, vi havde’, når de kommer hjem. Og det er uanset, om de har haft sol eller regn hele ferien,« siger Jimmi Petersen.

Share your wonders: