Iceland Balck Sand Beach

One Trip. Two Destinations.

Foto: Vincent Urban and Max Neumeier

Strategisk co-branding samarbejde med Icelandair om at markedsføre Island og København sammen som stop-over produkt fra USA til København.

På det amerikanske marked har VisitDenmark primært indgået partnerskaber med flyselskaber, der har direkte flyforbindelser til Danmark. Dermed har vores marketingindsats også primært været koncentreret omkring øst- og vestkysten i USA. Co-branding samarbejdet med Icelandair gav os mulighed for at markedsføre et helt andet produkt til en målgruppe, vi ikke har bearbejdet før.

Icelandair har stop-over forbindelser fra 19 gateways i Nordamerika til 23 gateways i Europa, hvoraf København er den tredje mest populære. Samarbejdet med Icelandair repræsenterede dermed et stort strategisk potentiale.

Man kunne nok ikke vælge to destinationer mere forskellige end Island og København. Island med sin unikke og spektakulære natur, og København med sin fantastiske gastronomi, arkitektur og bykultur. Så hvordan kunne man overhovedet forene de to historier i en?

Iceland Cliffs
Foto: Vincent Urban and Max Neumeier
Grundtvig Kirke
Foto: Vincent Urban and Max Neumeier

Løsningen var at vende den forskellighed til en fordel. Da Icelandair tilbyder stop-over service uden ekstra betaling, kunne vi basere vores marketingbudskab på fortællingen om, at man kan opleve to meget forskellige destinationer på én tur. Vores brand statement, ”One trip. Two destinations”,  var dermed med til at underbygge fortællingen om, hvordan amerikanere med deres i forvejen meget begrænsede ferie kunne få mest muligt ud af denne ene rejse.

Bindeleddet mellem de to meget forskellige destinationer, som var med til at sikre, at kampagnefilmen ikke blev opfattet som en reklame for to separate og irrelevante produkter, var at bruge såkaldte visuelle match-cuts. Fra de vertikale linjer i Grundtvig Kirke til klippeformationerne på Black Sand Beach. Fra den frit galoperende Islandske hest til en kvindelig cyklist i København. Fra de kulørte huse på Christianshavn til grønne månelandskaber på Island. På den måde blev der skabt én samlet og visuelt meget fængende fortælling, der formåede at skille sig ud fra mængden på et stort og overfyldt amerikansk annonceringsmarked.

Formålet med kampagnen var primært at skabe brand awareness, samt at øge brandinteressen, brandpræferencen og i sidste ende at støtte bookingkonverteringerne for Icelandair. Det var desuden vigtigt for os, at det klart kunne dokumenteres, at brandeffekten var direkte afledt af vores kampagne.

Vi markedsførte vores film som YouTube in-stream pre-rolls og tilføjede Google’s Brand Lift Study 2.0 for at få værdifulde performance indsigts som ad recall, brand consideration og brand interest lift. Derudover kørte vi et TrueView for Action retargeting spor for at udnytte den brandinteresse og -præference, som kampagnen havde skabt til at understøtte bookingkonverteringer hos Icelandair.

Om kampagnen

Kampagneperiode: 1. april - 15. maj 2019

Målgruppe: Rejsende fra Seattle, Washington, Minneapolis og Minnesota

Markeder: USA

Partner: Icelandair

Resultater

Løft i brandrelaterede søgninger:

 

40X

Unikke videovisninger (30 sek.):

 

2,3 mio.

Return on Ad Spend (WA) :

 

50 %

Positive brand considerations skabt:

 

58.000

1,4 mio. så videoen til ende

Best in class (Google) på løftet søgeinteresse

93.000 personer med løftet og positivt Ad Recall

6,1 mio. visninger totalt

Flemming
Kontakt os for at høre mere om kampagnen

Økonomidirektør / CFO

fb@visitdenmark.com

Se flere eksempler på markedsføringen af Danmark