Sunset over the city Copenhagen

Typografi

Foto: Mathias Brandt

Danmarksbrandet, The Land of Everyday Wonder, bruger skrifttypen Montserrat som standardfont i alle produktioner.

I en let tilpasset form er Montserrat valgt pga. det rene og enkle udtryk, som er meget i tråd med den danske designtradition, og så giver den os samtidig den ønskede effektivitet og læsbarhed i det så afgørende digitale univers.

Download typografi

Inden du tager typografien i brug, beder vi dig om at læse retningslinjerne for anvendelse af typografien herunder.

Klik her for download af typografi

Fonten VisitDenmark

Vi har ændret Montserrat lidt fra udgangspunktet, og derfor har vi valgt at omdøbe fonten til "VisitDenmark". Skal du ikke bruge de ændrede tegn (beskrives nedenfor) fra fonten VisitDenmark, kan du godt vælge at bruge standard Montserrat.

Fonten VisitDenmark findes i to varianter, der hver især komplimenterer hinanden, og som tilsammen giver os mulighed for at skabe et distinkt og effektfuldt udtryk i vores markedsføring og kommunikation.

Varianten "Full" er skrifttypen udfyldt i én farve. Dette er den primære variant og bruges til overskrifter, brødtekster, mellemrubrikker mv. i Regular, Bold osv. som vist nedenfor.

Typografi - fonte

Foto:VisitDenmark

VisitDenmark Outline

Som en særlig tilføjelse til skrifttypen er der udviklet varianten "Outline". Denne variant kan kun bruges i kapitaler og til fx animerede rubrikker/overskrifter.

Typografi

Særlige standardtegn

Som et tillæg til Outline og Full er der udviklet særlige specialtegn med et twist. Det drejer sig om !, ? samt et geotag ikon. De to tegn ! og ? må kun bruges i overskrifter/rubrikker i skriftsnittet Full. Derudover må der kun anvendes ét specialtegn pr. produktion.

På Mac:
For at indsætte ! og ?: Hold "alt" nede, imens du klikker på henholdsvis ! eller ?
For at indsætte geotag: Hold "alt" nede, mens du klikker på z.

På PC:
Klik på "Insert" i topmenuen og vælg "Symbol". Herefter kan du finde det ønskede specialtegn og indsætte det eller søge det frem under "Symbol" ved at indtaste følgende Character Codes:
! = 00A1
? = 00B1
Geotag = 2126

 

Læs mere om brugen af typografien i brandguiden.