banner

Aktiviteter i Kina og Italien er midlertidigt standset

5.3.2020
Foto: VisitDenmark

VisitDenmark har midlertidigt standset aktiviteter i Kina og Italien som følge af den nye coronavirus. Frankrig er også berørt. 

Som følge af spredningen af den nye coronavirus (COVID-19) har VisitDenmark midlertidigt valgt at standse aktiviteter i Kina og Italien. 

Det sker som følge af den store smittespredning, manglende efterspørgsel på markederne og hensynet til medarbejderes sikkerhed. Da Frankrig bearbejdes fra markedskontoret i Milano, er aktiviteterne i Frankrig også midlertidigt standset. 

”Vi tager situationen alvorligt og holder dagligt øje med udviklingen på markederne. Skulle vi ende i en situation, hvor nye lande eller yderligere aktiviteter bliver berørt af situationen, bliver de involverede samarbejdspartnere orienteret direkte,” siger marketingdirektør Janne Grønkjær Henriksen. 

Den store rejsemesse ITB i Berlin, som skulle have åbnet den 4. marts 2020, blev i weekenden aflyst efter anbefalinger fra de tyske myndigheder. Arrangørerne af IMEX i Frankfurt, som skal finde sted fra den 12.-14. maj, er indtil videre fortrøstningsfulde og forventer, at messen gennemføres. 

”Det er endnu for tidligt at sige, hvad udbredelsen af coronavirus vil betyde for dansk turisme, men det er klart, at det allerede har konsekvenser for erhvervet, og generelt også lægger en dæmper på efterspørgslen. Vi følger udviklingen tæt og er klar til at skrue op for aktiviteterne igen, når situationen er til det,” siger Janne Grønkjær Henriksen. 

VisitDenmark har nedsat en taskforce, der følger situationen. Derudover bliver der holdt løbende kontakt til samarbejdspartnere for at monitorere udviklingen af bookinger og flykapacitet på markederne.