Gå til indhold
Have a picnic while cruising around in Copenhagen's harbour

Kulturturister i Danmark

9.5.2019
Foto: Daniel Rasmussen - Copenhagen Media Center

43 pct. af de udenlandske ferieturister i Danmark er kulturturister. Antallet af kulturturister er steget med 400.000 fra 2014 til 2017, viser ny analyse.

Kultur tiltrækker turister til Danmark

Danmark byder på mange oplevelser inden for kunst og kultur – det gælder både i storbyerne samt i kystområderne. Mange udenlandske turister vil i stigende grad rejse efter at opleve den danske kultur, kunst og historie og samlet set er 43 pct. af de udenlandske turister som besøger Danmark kulturturister. Kulturturisterne har kultur som ét af deres motiver for at holde ferie i Danmark, men kultur er langt fra den eneste årsag til at turisterne vælger Danmark som feriedestination.

Profilen af kulturturisterne i Danmark baserer sig på interview med 3.217 overnattende udenlandske turister fra VisitDenmarks turistundersøgelse 2017, som har kultur & kunst eller historiske oplevelser som rejsemotiv.

Kulturturister er aktive på ferien

De udenlandske kulturturister i Danmark er mere aktive under deres ophold end de almindelige udenlandske turister, og deltager i gennemsnit i flere aktiviteter på ferien end udenlandske turister generelt. En bred kombination af afslapning, bymiljø og gåture er bare nogle af de mange aktiviteter som kulturturister foretager sig på ferien.

Hvem er en kulturturist?

En såkaldt "kulturturist" kan defineres som turister som har "kultur & kunst" eller "historiske oplevelser" som rejsemotiv til at vælge Danmark som feriedestination. 

  • 54 pct. af udenlandske storbyturister er kulturturister
  • 36 pct. af udenlandske kyst- og naturturister er kulturturister

Share your wonders: