Nyd livet på et ægte dansk badehotel

Et dansk badehotel er som en tidslomme med sin helt egen sjæl og charme, hvor du møder en dejlig, afslappet atmosfære - med andre ord de perfekte rammer for afkobling og forkælelse. På trods af navnet, der sikkert får de fleste til at tænke på sol og sommer, har mange af Danmarks badehoteller åbent året rundt,

"Badehotellet"
"Badehotellet" er navnet på TV2's populære dramaserie, der havde præmiere i december 2013 med opfølgende sæsoner i 2014/2015 og 2015/2016. Serien foregår i slutningen af 20'erne og begyndelsen af 30'erne, og Andersens Badehotel er rammen om begivenhedernes gang. Hotellet findes ikke i virkeligheden, men alligevel kan du godt komme til at opleve lidt af den stemning, der hersker på hotellet. Mange danske badehoteller er nemlig som rene tidslommer, hvor historien næsten har stået stille. Og den smukke natur, serien udspiller sig i, er god nok. Den kan du opleve ved Grønnestrand og Slettestrand, der alle ligger i Jammerbugten i Nordjylland. 

"Danmarks dejligste badehoteller"
TV2's programserie "Danmarks dejligste badehoteller, der blev sendt i foråret 2014, tog sammen med hoteldirektør Jacob Rais og livsstilsekspert Julia Lahme, seerne med rundt til en række udvalgte, danske badehoteller og viste, hvad de udvalgte hoteller kunne byde på. 16 hoteller bliver besøgt på turen, der kom ud i alle afkroge af landet. - Skulle serien have givet dig lyst til selv at opleve livet på et dansk badehotel, skal du ikke holde dig tilbage, for der er faktisk ganske mange at vælge imellem. Og på trods af navnet, der nok mest får en til at tænke på sol og sommer, holder flere af de danske badehoteller åbent året rundt.   

Sådan er livet på et dansk badehotel
Et dansk badehotel er skabt til afslapning og forkælelse. Sådan har det altid været, men nogle badehoteller gør mere ud det en andre og tilbyder sine gæster egentlige kurophold med spa, træning, sund mad og forskellige behandlingstilbud. det gælder fx det agtværdige Kurhotel Skodsborg, der ligger på Øresundskysten mellem København og Helsingør.

Her finder du Danmarks badehoteller
Danmarks godt 40 badehoteller er spredt ud over hele landet. Koncentrationen er dog størst i Nordjylland og langs den jyske vestkyst, hvor
 Ruths Hotel i Skagen og Svinkløv Badehotel (midlertidig lukket pga. brand) ved Slettestrand er legendariske. I Sydøstjylland ligger der flere badehoteller ud til Lillebælt. På Nordsjællands kyst finder du badehoteller for eksempel i de gamle badebyer Tisvildeleje, Gilleleje og Hornbæk, og også på Bornholm er der dejlige badehoteller på den klippefyldte østkyst med flot udsigt over Østersøen.

Få en kulinarisk oplevelse
På mange af Danmarks badehoteller er du "i pension", som det hedder. Det vil sige, at du spiser nogle eller alle måltider på hotellet. Når dørene slås op til spisesalen, er der virkelig grund til at glæde sig, for ikke sjældent er det nogle af landets bedste kokke, der regerer i køkkenet.

Sæson og priser
Som regel går sæsonen fra midt i april til midt i oktober, men flere og flere danske badehoteller holder åbent året rundt. Priserne varierer fra sted til sted, og du kan finde alt lige fra super de luxe hoteller med spa og wellness til de mere ydmyge, rustikke hoteller. Typisk ligger priserne for et dobbeltværelse inkl. morgenmad fra 850,- til 2.500,- kr.  pr. nat. Flere badehoteller tilbyder favorable weekend- og ugeophold.

Helårsåbne badehoteller

Se badehoteller i Danmark 

Book et badehotel-ophold i Danmark 

Læs mere om "Danmarks dejligste badehoteller" på TV2

Læs mere om TV2’s drameserie "Badehotellet"

Del denne side

Helårsåbne badehoteller

Mange danske badehoteller holder åbent året rundt

På ø-ferie i Danmark

På ø-ferie i Danmark

Hop på en af Danmarks mange små ø-færger og oplev det stille liv fjernt fra storbyen larm og jag