Par på cykel i Tønder

Historiske byer, fantastisk natur og de danske vadehavsøer

Sønderjylland

Sønderjylland er et historisk skatkammer med velbevarede gamle byer, slotte, katedraler og et væld af spændende museer. Det er også hjemsted for Danmark ældste by, Ribe, og hvert år kan du besøge historiske festivaler og markeder. Sønderjylland har altid haft en strategisk vigtig placering og har udviklet en fascinerende historie som resultat.

Besøg Sønderjyllands historiske byer

Ribe

Tønder

Christiansfeld

Koldinghus

Hos Koldinghus er mulighederne mange. Prøv bl.a. renæssancedans, forskellige mysterier, fægtning, mjødsmagning eller en rundvisning på det gamle kongeslot.I kan sågar planlægge børnenes fødselsdag hvor man kan klæde sig ud, komme på skattejagt eller lære at danse.

Her er Sønderjyllands smukkeste vandreruter

En vandreferie i smuk natur kan give det afbræk fra hverdagen, du trænger til. Book f.eks. en luksusvandretur på Gendarmstien i Sønderjylland, hvor du får bagagen transporteret og overnatningerne bliver arrangeret for dig.

Øferie på Rømø, Fanø eller Mandø

I Sønderjylland kan du besøge de tre beboede danske vadehavsøer Rømø, Fanø og Mandø. Her kan du både tage på østerssafari, se sort sol og gå lange ture i den flotte natur.

Rømø

Fanø

Mandø