Vagtskifte på Amalienborg Slotsplads i København

Danmarks højdepunkter

Ting du bør se i Danmark

Der findes mange oplevelser og steder, som er helt unikke for Danmark; de mange historiske slotte, nogle af verdens ældste forlystelsesparker, museer med moderne kunst såvel som artefakter fra Middelalderen, Michelin-restauranter...  Der er nok at vælge imellem. Så hvor skal du overhovedet starte? Lige her er et godt sted, for vi guider dig gennem nogle af Danmarks højdepunkter. 

Danmarks mest besøgte attraktioner

Danmarks topattraktioner er en god blanding af zoologiske haver, forlystelsesparker og museer. Så hvis der er et af disse steder, du endnu ikke har besøgt, kan det være en god idé at skrive det på listen.

Danmarks mest populære dyreparker og zoo'er

Tag på safari i Knuthenborg, på junglevandring i Randers Regnskov eller oplev det fantastiske elefanthus i Zoologisk Have i København.

Danmarks mest besøgte kunstmuseer

Kunstmuseet Louisiana er sikkert kendt af de fleste kunstelskere, men Danmark har mange andre kunstmuseer, der absolut også er et besøg værd.

Populære akvarier i Danmark

Er du interesseret i livet i de danske farvande eller under fjernere himmesltrøg, så har Danmark flere akvarier, hvor du kan komme tæt på havets dyr.

Københavnske klassikere

Her er Københavns tidløse seværdigheder og oplevelser, som manbør se og gøre mindst én gang.

De mest populære historiske seværdigheder

Du kan gå på opdagelse i Danmarkshistorien på mange måder rundt om i landet. Og blandt de mest populære oplevelser er vores syv UNESCO verdensarvssteder, at gå i vikingernes fodspor, og vores eventyrlige slotte.

Danske attraktioner på UNESCOs verdensarvliste

Danmark har syv UNESCOs verdensarvssteder, og du kan udforske landet imens du ser vores verdensarv.

12 danske vikingeattraktioner

Gå tilbage i tiden og lær om vikingetiden på spændende og interaktive måder.

12 danske slotte du skal se

Gå gennem Danmarkshistorien og de royales hjem på disse fantastiske slotte i Danmark.

Vores største naturoplevelser

Er du en af dem, som tænker, at det danske landskab blot består af flade marker og et par bøgeskove? Så bør du læse nærmere nedenfor. For Danmark har faktisk et utroligt varieret landskab, som overrasker med dramatiske klinter, endeløse strande, og ørkenlandskaber. 

Danmarks smukkeste steder

Danmark har en bred vifte af landskaber og områder med naturlig skønhed, der venter på at blive udforsket. Med inspiration fra Naturstyrelsen har vi samlet 17 af de smukkeste steder i Danmark. Så tag dit kamera under armen og kryds disse naturperler af en efter en.

Danmarks nationalparker

I Danmarks nationalparker kan du opleve noget af landets smukkeste og mest særprægede natur. Nationalparkerne er åbne for alle året rundt, og de byder på mange aktivitetsmuligheder og oplevelser af både naturmæssig og kulturel karakter.