Lodbjerg Hede i Thy National Park, Nordjylland

Danmarks nationalparker

Foto: Susanne Worm

I Danmarks nationalparker kan du opleve noget af landets smukkeste og mest særprægede natur. Nationalparkerne er åbne for alle året rundt, og de byder på mange aktivitetsmuligheder og oplevelser af både naturmæssig og kulturel karakter. 

Liste
Kort
Klitmøller at Thy National Park
Foto: Mette Johnsen
01

Nationalpark Thy

Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark. Med sine 244 km² vild og fredet natur venter der dig store naturoplevelser. Fra Agger Tange i syd til Hanstholm Vildtreservat i nord strækker Nationalpark Thy sig langs den thyske Vesterhavskyst. Her kan du vandre, cykle, sanke bær og svampe, sove i shelter, bade i søer og hav.

Læs mere
Mols Bjerge Djursland
Foto: Nationalpark Mols Bjerge
02

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge byder på en varieret natur bestående af en stor del af de danske naturtyper. Mols Bjerges særkende er det ekstraordinære istidslandskab, hvor mennesker har levet i årtusinder.

Læs mere
King Hall Lejre Land of Legends
Foto: Lejre Land of Legends
03

Nationalpark Skjoldungernes Land

Skjoldungernes Land rummer alt det, som man kan ønske sig af en nationalpark med fjorden, skovene og kultur som Roskilde Domkirke og meget mere.

Læs mere
Hunting for oysters in the Wadden Sea National Park, Denmark
Foto: Mads Tolstrup
04

Nationalpark Vadehavet

Vadehavet er ét af verdens vigtigste vådområder og har status som nationalpark, vildt- og naturreservat og siden 2009 som UNESCO Verdensarv. Det er stort og berigende - et sted fuldt af oplevelser og viden for alle - et unikt naturområde, enestående i Danmark, og med global betydning.

Læs mere
05

Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Nationalparken omfatter Nordsjællands store skove og søer med unikke naturværdier samt en lang række kulturspor fra kirke- og kongemagt.

Læs mere