©  Foto:

Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge byder på en fantastisk og varieret natur bestående af en stor del af de danske naturtyper, men også noget af Danmarks mest sjældne natur. Mols Bjerge ligger på Djursland, og dens særkende er det ekstraordinære istidslandskab, hvor mennesker har levet i årtusinder. 

Naturen i Nationalpark Mols Bjerge

Landskabet i Nationalpark Mols Bjerge er skabt af gigantiske tunger af is og tonsvis af vand over millioner af år. Du møder en helt unik og mangfoldig natur med høje toppe, dybe dødishuller og sjældne markfirben, og omkring 40 ud af 200 bevaringsværdige danske naturtyper, kaldet habitatområder. Mange af de bronzealderhøje, der står rundt omkring i landskabet, er uberørte af arkæologerne, og vi ved derfor ikke, hvad højene gemmer i deres indre. 

Kulturhistoriske oplevelser

Hele området i og omkring Nationalpark Mols Bjerge emmer af kultur. Tag turen forbi den historiske Kalø Slotsruin, Poskær Stenhus, Stendysserne ved Tustrup og i ikke mindst Ebeltofts små gader med de toppede brosten og smukke stokroser. 

Sjældne insekter, dyr og planter

Fordi nationalparken rummer så mange forskellige naturtyper, finder du også her en række sjældne insekter, dyr og planter. Men du kan også møde ganske almindelige køer, får og heste rundt omkring i området, som er med til at holde naturen ved lige, så den ikke springer i skov. Tag t.eks. også en tur forbi fuglerårnet ved Stubbe Sø og oplev det rige fugleliv her.

I Nationalpark Mols Bjerge er der rum for opdagelsesrejser, der er af det stof, der gør en ferie mindeværdig.

Deltag i de mange aktiviteter

Nationalpark Mols Bjerge tilbyder et hav af spændende aktiviteter. Tag på ravjagt, vandring med fokus på vikinger, kultur og bjerge, deltag i et kajakkursus, vær jæger for en dag - og meget mere.

Book aktivitet her.

Eller book din helt egen guide og vælg hvilken type oplevelse, du er interesseret i at høre om i den 180 km2 store Nationalpark.

Se Nationalpark Mols Bjerge på webmap.

Se, hvad andre deler på Instagram

#molsbjerge #nationalparkmolsbjerge #visitaarhusregion