©  Foto:

Nationalpark Skjoldungernes Land

Nationalpark Skjoldungernes Land ved Roskilde fjord, er et smukt og mangfoldigt naturområde, der omfavner både en rig kulturarv og en imponerende natur. Med sin blanding af skove, søer og historiske steder er det et ideelt rejsemål for dem, der søger at opleve naturens skønhed og Danmarks historie på én gang.

KOM MED PÅ REJSE UD I NATUREN OG OPLEV EN UNIK DEL AF DANMARKSHISTORIEN

Sjællands første nationalpark, Skjoldungernes Land, ligger omkring Roskilde fjord.

Det er blot 30 minutters kørsel fra København, som bringer dig direkte ud i Skjoldungernes Land.

Her har mennesker levet siden tidernes morgen og efterladt sig spor. Og det er ikke så sært. Nationalparkens 170 kvadratkilometer rummer nemlig enestående natur, kulturhistorie og et af Danmarks smukkeste istidslandskaber med bølgende bakker og store smeltevandsdale.

Skjoldungernes Land rummer alt det, som man kan ønske sig af en nationalpark med fjorden, skovene og kultur som Roskilde Domkirke, der er udnævnt til verdensarv af FN-organisationen UNESCO. Det faktum, understøttet af den enorme lokale opbakning fra både Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune samt fra interesseorganisationer og myndigheder, er årsagen til, at området omkring Roskilde nu kan kalde sig nationalpark.

Man finder en mosaik af naturperler, som kan opleves på cykel og gåben. De mange stier, shelters og ture i nationalparken giver dig mulighed for selv at opleve naturen, kulturhistorien og landskabet helt tæt på.


I den ’blå del’ af nationalparken kan du besøge Roskilde Fjord med strandenge, kystskrænter, øer og holme – og et fugleliv af international klasse.

I den ’grønne del’ af nationalparken kan du forsvinde ind i de store midtsjællandske løvskove med lysninger, vandrestier, lejrpladser og rene badesøer.