site logo

Nationalpark Skjoldungernes Land

Skjoldungernes Land rummer alt det, som man kan ønske sig af en nationalpark med fjorden, skovene og kultur som Roskilde Domkirke og meget mere

KOM MED PÅ REJSE UD I NATUREN OG OPLEV EN UNIK DEL AF DANMARKSHISTORIEN

Sjælland har fået sin første nationalpark - Skjoldungernes Land – som ligger ved Roskilde, Lejre og Frederikssund. Nationalparken blev indviet i 2015 og den 1. april 2017 blev planen for nationalparkens arbejde vedtaget.

Det er blot 30 minutters kørsel fra København, som bringer dig direkte ud i Skjoldungernes Land.

Her har mennesker levet siden tidernes morgen og efterladt sig spor. Og det er ikke så sært. Nationalparkens 170 kvadratkilometer rummer nemlig enestående natur, kulturhistorie og et af Danmarks smukkeste istidslandskaber med bølgende bakker og store smeltevandsdale.

Skjoldungernes Land rummer alt det, som man kan ønske sig af en nationalpark med fjorden, skovene og kultur som Roskilde Domkirke, der er udnævnt til verdensarv af FN-organisationen UNESCO. Det faktum, understøttet af den enorme lokale opbakning fra både Roskilde, Lejre og Frederikssund Kommune samt fra interesseorganisationer og myndigheder, er årsagen til, at området omkring Roskilde nu kan kalde sig nationalpark.

Man finder en mosaik af naturperler, som kan opleves på cykel og gåben. De mange stier, shelters og ture i nationalparken giver dig mulighed for selv at opleve naturen, kulturhistorien og landskabet helt tæt på.


I den ’blå del’ af nationalparken kan du besøge Roskilde Fjord med strandenge, kystskrænter, øer og holme – og et fugleliv af international klasse.

I den ’grønne del’ af nationalparken kan du forsvinde ind i de store midtsjællandske løvskove med lysninger, vandrestier, lejrpladser og rene badesøer.

Besøg Turistbureauet på Stændertorvet 1 i Roskilde eller besøg nationalparkens hjemmeside og få ideer til ture hvor du også kan finde kort og rutevejledninger.

Sommerferien er over os og I kan tage familien med ud i den smukke natur omkring Roskilde Fjord