Aalborg Historiske Museum

Kom og oplev Aalborg Historiske Museum sammen med familie eller venner, som ligger midt i byen ved Budolfi Kirke. Her kan man høre om og opleve byens fascinerende og mere end 1200 år gamle historie.

På museet kan man følge Aalborgs udviklingen fra sin begyndelse som handelsplads omkring år 900 til en sprudlende industriby ca. 1000 år senere.

De allertidligste fund og fortællinger fra Aalborg stammer fra en omfattende udgravning i den centrale bymidte, som museet foretog i 2007-08. Her blev træhus efter træhus afdækket, mens arkæologerne gravede sig ned igennem godt fire meters jordlag fra byens store fortid.

Mange af de spændende fund fra udgravningen kan opleves på museet, hvoraf de fortæller om datidens hverdag.

Fra renæssancen til blomstrende industriby
Kommer vi længere op i tid, er en af de helt særlige seværdigheder på museet "Aalborgstuen" fra 1602. Den er utvivlsomt Danmarks bedst bevarede borgerlige interiør fra renæssancen. Det er et smukt udskåret panelstue, som oprindeligt var en forstue i Niels Christensens købmandsgård, der lå på hjørnet af Østerågade og Ved Stranden.

Mød livet på fabriksgulvet
Museets udstilling når også helt op i 1900-tallet, hvor man møder livet på fabriksgulvet, som det var, da Aalborg var en blomstrende industriby. Byen havde store arbejdspladser som Spritten, Eternitten og Aalborg Portland, men også arbejdslivet på mindre fabrikker, der producerede alt fra klædesko og flødeis til gadekoste og fjernsynsapparater, kan i dag opleves på Aalborg Historiske Museum.

Læs mere om Aalborg Historiske Museum…