©  Foto:

Aarhus Havn

Aarhus Havn er en af Nordeuropas største havne. Den har i alt 8,8 km kaj, 5,3 km mole, 2,65 mio m2 landareal, 2,5 mio m2 bassin og kan modtage verdens største containerskibe.

Krydstogtanløb i Aarhus Havn

Når du kommer med krydstogtskib til Aarhus, kommer du ikke alene til en havn, der helt tilbage til vikingetiden spillede en afgørende rolle for byens befolkning. Du kommer også til en havn, der i dag med bred marginal er Danmarks største containerhavn. Faktisk håndterer man cirka 65% af de containere, der kommer til Danmark netop i Aarhus Havn.

Udover at være en særdeles aktiv containerhavn huser Aarhus Havn også omkring 150 private virksomheder, der tilsammen beskæftiger tusindvis af medarbejdere.

Arkitektur og bymiljø

Havneområdet i Aarhus er ikke kun brugt som industrihavn. En helt ny bydel er under opførelse, hvor moderne arkitektur står i skærende kontrast til den industrielle del af havnen. Inden for ganske få år vil ca. 7.000 personer være flyttet ind i de nye bygninger, og der vil samtidig være skabt 12.000 ekstra arbejdspladser på Aarhus Havn. Planerne går også under navnet "de bynære havnearealer", hvor målet er at binde by og vand sammen for at skabe et attraktivt og rekreativt område.

Det nye centrum for livet på Aarhus Havn er det imponerende Multimediehus Dokk1, der blandt meget andet huser byens bibliotek og borgerservice.

Se, hvad andre deler på Instagram

#aarhushavn #visitaarhus #visitaarhusregion