©  Foto:

Ærø Museum

Få indblik i fortællingen om Ærø i smukke, historiske rammer.

Ærø Museums kulturhistoriske udstilling ”Ærø – vores ø” rummer fortællinger og genstande om livet på Ærø gennem århundreder. Du tages med på en rejse i tid; fra det gamle ærøske landbosamfund til nutidens liv som ærøbo.

Undervejs får du indblik i en række centrale temaer i øens historie - helt fra Ærø som del af hertugdømmet Slesvig før nederlaget på Dybbøl i 1864, frem til bryllupsturismen i dag. Udstillingen gør dig også klogere på, hvorfor ærøboerne koger æg på strandene Påskelørdag - og på historien bag øens to lokale flag.

En tur i museumshaven anno 1920 giver dig en fornemmelse af det grønne og frodige Ærøskøbing, der ellers ligger relativt i skjul for omverdenen, bag de tæt sammenbyggede facader. Udstillingen har høstet stor anerkendelse af de besøgende for sine fortællinger og sin atmosfære.

For børn og barnlige sjæle er der også en katteskattejagt på museet. Her kan man stifte bekendsskab med Storm, som er naboens kat, som holder til i haven i Brogade, hvor han altid er god for en snak. Ser han sit snit til det, kan han også godt finde på at gå en runde i udstillingen.
 
Med Ærø Museums katteskattejagt kan I følge i Storms potespor rundt i udstillingen Ærø - Vores Ø. Der er spørgsmål til hvert rum, og svarer I rigtigt, er der en besked fra Storm, og en præmie til sidst.

Læs mere om museets øvrige, spændende sommerprogram og aktiviteter på hjemmesiden.