VisitDenmark

Alling Vest

Alling Vest er et stort område på ca. 270 ha og er blandt landets mest storslåede naturområder. Her er massere af smuk natur heriblandt en rigt dyreliv. 

Fascinerende landskab

Områdets specielle og meget fascinerende landskab er dannet under den sidste istid hvor afsmeltningen har skabt de dale og kløfter som man ser i dag. Den største af disse dale er Århusdalen som strækker sig fra Århus til Silkeborg og er hjemsted for en lang række af områdets søer, heriblandt Knudsø, Birksø og Julsø. Langs den 7.4 km lange vandrerute gennem området findes nogle af Søhøjlandets absolut bedste udsigtspunkter, ligesom turen også går gennem Alling by som har en af landets mindste kirker.

Massere af liv

Området byder på mange forskellige arter af træer og buske, blandt andet eg, bøg, birk, tjørn, tørst, hassel,  hyld, hundrose og rødel. Mange steder er træerne overgroet af kaprifolium, og underskoven er før løvspring dækket af vortefod og hvid anemone.Fuglelivet er mindst lige så varieret som plantelivet. Hold blandt andet udkig efter toppet lappedykkere, hættemåger, knopsvaner, gravænder, gråænder, taffelænder, blishøns, fiskerhejrer, rørsangere, rørspurve og grønspætter. På sommeraftener kan man også være heldig at få et glimt af skovsnepper og isfugle, så husk kikkerten.

Følg ruten

Vandreruten starter og slutter ved Alling, og der er rige muligheder for storslåede naturoplevelser uanset om man tager hele eller kun dele af den 7.4 km. afmærkede rute. Under alle omstændigheder er parkeringspladsen ved Alling beboerhus et godt og centralt udgangspunkt for turen.

Læs mere om området her.

#allingvest #visitskanderborg #visitaarhusregionen