©  Foto:

Anholt

Anholt er et paradis midt i Kattegat. Det er naturøen, du aldrig glemmer, midtvejs mellem Sverige og Danmark, og landets mest isolerede øsamfund.

Den enestående natur er umådelig alsidig; den rummer både det flade landskab og klitter, tæt skov og åben hede. Øens mest bemærkelsesværdige natur er Ørkenen, der består af klitter og hedeområder og er Nordeuropas største lavhede.

Der er offentlig adgang til Ørkenen, der i dag er underlagt nænsom naturpleje. Et særkende for øen er den store bestand af spættet sæl. Der er oprettet et sælreservat ved Totten, hvor sælerne kan ses på tæt hold fra land.

Befolkningen på Anholt har tilpasset sig ø-livets forhold, og samfundet fungerer, som det har gjort i generationer. De cirka 160 beboere klarer sig selv, og øen har blandt andet egen skole, posthus, læge og præst.

Uanset om du søger samvær eller ensomhed, er nøgleordene for et besøg på Anholt: Fordybelse, natur og enkelhed. Sejlturen fra Grenaa Havn tager omkring 3 timer. Turen til Anholt kræver en overnatning.

På Anholt er der masser af plads til ugenert at nyde solen og en dukkert ved den omkring 25 kilometer lange kyststrækning. Fiskerlejet bliver også flittigt besøgt af lystsejlere, fiskerbåde og joller. Der er meget at udforske på de godt 22 kvadratkilometer, til bens vel at mærke, for der er et befriende kørselsforbud på størstedelen af øen.

Læs mere om Anholt

www.visitanholt.dk

Se, hvad andre deler på Instagram

#anholt #visitanholt #visitaarhusregion