©  Foto:

Atelier Blå på Dutrupgaard

Billedkunstner Birgitte Raen Gilsvik har sit atelier på Dutrupgaard. Hun havde sin første separatudstilling i 1997, og har siden haft en række utstillinger i Norge og  i Danmark. Det er først og fremst maleriet som kunstnerisk udtryksform hun udforsker, med forskellige penselstrøg, og ved at udtfordre farvernes karakter gennem variation af felternes størrelse og form. Hun arbejder med billedfladen ved at bygge struktur og stofflighet op gennem lag på lag med maling. Atelieret er åbent efter aftale.

Raen Gilsviks uddannelse som billedkunstner omfatter klassiske kurs i maling, tegning og croquis ved bl.a. Stavanger kunstskole og Rogaland Distrikshøyskole (nu Universitetet i Stavanger) Videre har hun studeret med billedkunstnere som Kjell Pahr Iversen, Roland Lengauer og Lou Rizollo. Hun har også studert seriegrafi ved grafisk værksted i Stavanger.

Birgitte søger inspiration på tværs af kunstudtryk. Enkelte gange samles musikere, poeter og billedkunstnere for at udfordres til at eksperimentere på tværs.

I August 2014 var kunstnerkollegaerne Åse Anda og Ruth Bersås  samlet til  kunstnersymposium og udstilling.

Åse Anda udtaler:

 «Her i atelieret blottstiller man seg. Er åpne og maler uten tanke på resultatet. Man lar ting og tanker komme- og det manifesterer seg på papiret. Det åpner og forløser på en måte jeg ikke trodde var mulig før jeg dro ned hit – så utrolig mye som inspirerer. Stemningen her er helt unik.»

Ruth Bersås udtaler:

«Det har vært et opphold fylt med inspirasjon – tanker og arbeidslyst! For et sted å være!

Dager fylt av glede, inspirasjon – deilige måltider og fine samtaler. Ord dekker ikke alt. Takk!»

Birgittes atelier ligger på Dutrupgaard.  Mange kulturpersonligheder har gæstet gården, som er fra 1870. 

Dutrupgaard  er stedet for  mindre grupper, der ønsker en  intim og særlig ramme omkring sit arrangement.

Dutrupgaard er velegnet til kunstner- og forfatteropphold, bestyrelsesmøder, vennetræf m.m. Gårdens tre længer rummer 7 dobbeltværelser, et grønt køkken, galleri, atelier, bibliotek flere stuer, møderum og indendørs swimmingpool.

«Kunst er løsningen af de problemer, der ikke kan formuleres klart før de er løst.» Piet Hein har haft ophold på Dutrupgaard