©  Foto:

Bagenkop Havn

Syddanmarks største fiskerihavn med et aktivt fiskemiljø, charmerende fiskehuse og moderne havnefaciliteter for lystsejlere.

Bagenkop Havn anløbes hvert år af omkring 8000 lystbåde og store skonnerter.
Lokale musikere spiller solen ned hver aften i juli måned, fra tårnet på havnens nordlige kaj.

Havnens historie 

Bagenkop Havn er anlagt i 1500-tallet som et lille fiskerleje på en landtange hvorfra byens fiskere benyttede strandsøen til fiskeri. I 1853 blev Magleby Nor inddæmmet og fjordfiskeriet sluttede. I 1858 kunne fiskerne tage en ny havn i brug ved den sydlige udmunding af Magleby Nor. Byens fiskere brugte oprindelig strandsøen både til fiskeri og som havn. Da Magleby Nor blev inddæmmet i 1853, var det slut med fjordfiskeriet. Til gengæld kunne fiskerne tage en ny havn i brug i 1858. I 1964 var havnen, efter flere udvidelser, Danmarks sjettestørste fiskerihavn. I dag er fiskekutterne blevet færre, men Bagenkop er fortsat Langelands største fiskerihavn.

Vandaktiviteter

Fra 1965 til 2000 var der færgerute fra Bagenkop direkte til Kiel. I dag benyttes det tidligere færgeleje året rundt til vandaktiviteter – lige fra vinterbadning og kajakroning.

Børneaktiviteter

På havnen findes en legeplads og de små kan gå på opdagelse i Rasmus Klumps skib Mary, der blandt andet indbyder til krabberæs.
Stranden nord for Bagenkop er Blå-Flag, og benyttes flittigt af surfere og almindelige badegæster. 
I området er også gode fiskemuligheder – for både store og små.

Udflugter fra Bagenkop

I Bagenkop kan I gå en tur langs ildsjælesporet og opleve byens historie. Fiskeriets Hus har en spændende udstilling om fiskeriets betydning for byen.
Der er cirka 4 km. til Koldkrigsmuseet Langelandsfortet og omkring 5 km. til De Vilde Heste ved Gulstav Mose.
Derudover er der også mulighed for at spille golf i nærheden. 

Tag på cykeltur – ganske gratis

I Bagenkop Havn dækker havnepengene også cykelleje. Indenfor få kilometer kan i opleve nogle af Langelands største seværdigheder.

Indkøbsmuligheder

I Bagenkop er der mulighed for indkøb af dagligvarer og frisk fisk. I sommermånederne findes også en bager på havnen.