©  Foto:

Bagsværd Kirke

Udefra ligner Bagsværd Kirke med de glatte, hvide betonfacader og de grå aluminiumstage snarere et moderne industribyggeri eller en fabrik. Men træder du indenfor i kirken, som er tegnet af den verdenskendte, danske arkitekt Jørn Utzon, mødes du af et kirkerum badet i dagslys og med en fin kombination af bløde, afrundede former og skarpe kanter.

Det hvide betonloft bølger hen over rummet og minder om drivende skyer, der ligesom i andre af Utzons byggerier har været inspirationskilden. Det er ikke kun loftet, der virker flydende. Også væggene er opløste. Kirkerummet fortsætter nemlig delvist ud i sidebygningerne, hvorfra der kommer et kraftigt dagslys. Altervæggen består kun af et luftigt net af tynde, hvide teglfliser.

 

Nytænkning på kirkefronten

Bagsværd Kirke forener altså på én og samme tid et stramt design med organiske former. Da kirken blev bygget i 1976, havde man ikke tidligere set lignende kirkebyggerier i Danmark, og kirken tilføjede derfor nye dimensioner til måden at opfatte og bygge kirker på i Danmark. Altertæpper og anden kunstnerisk udsmykning er udført af Jørn Utzons datter, væveren og keramikeren Lin Utzon. Lukket for omvisning: Juleaften, Juledag, 31.December, 1.Januar, Langfredag.