©  Foto:

Bellevue

Området omkring Bellevue er et yndet udflugtsmål for både lokale, hovedstadens beboere og internationale turister.

Det er svært at sige Bellevue uden at nævne den verdenskendte arkitekt Arne Jacobsen. På trods af det franskklingende navn Bellevue, der i al sin enkelthed betyder ”smuk udsigt”, er hele område omkring den ikoniske strand i Klampenborg nemlig et resultat af danske Jacobsens totaldesign, hvor han udformer alt fra bygninger til lamper, inventar, tekstiler og møbler. Og Bellevue Strandbad, der faktisk var Arne Jacobsens første bygning, er ingen undtagelse.  

Forud for strandbadets åbning klædte de unge københavnere om på stranden – til stor forargelse blandt de lokale. Det blev der heldigvis lavet om på i sommeren 1932 og siden er adskillige ikoniske bygningsværker kommet til som en del af Arne Jacobsens plan for et homogent og tidløst designmiljø, hvor alle elementer hænger sammen.  

Som besøgende på Bellevue kan du nyde en dukkert til udsigten af de velkendte og meget fotogene livreddertårne der står placeret yderst på molen. Også Bellevue Teateret, Søholm-husene og Bellavista-boligkomplekset er Jacobsen designs, der er passer perfekt sammen i form og funktion.  

 

Prototypen på en tankstation 

En kort spadseretur fra Bellevue Strand ligger tankstationen i Skovshoved. Den blev tegnet af – gæt engang – Arne Jacobsen, som en prototype for Texaco. Der blev dog kun produceret det ene eksemplar, som stadig kan findes ved Skovshoved Havn. Bygningen er fredet og står således med samme udtryk som ved opførelsen i 1936.  

 

En lækker badestrand 

Nu er det jo ikke alle, som går lige meget op i design. Så er det godt, at Bellevue også byder på en stor fin badestrand og masser af plads til både beachvolley og vandsport. I sommerhalvåret er der café på stranden.  

 

Dyrehaven som nærmeste nabo 

Få hundrede meter fra Bellevue Stranden ligger Dyrehaven, der altid er et besøg værd. Skovene nord for København er Danmarks mest besøgte og de kan med fordel indtages i løbesko, på mountainbike eller med en god kop kaffe fra nærliggende Café Parforce eller Peter Lieps Hus.  

 

Transport

Bellevue er kun 10 km fra centrum af København og en kort gåtur fra Klampenborg station. Tag S-togets linje C, tank en kaffe hos Cafe Parforce på Klampenborg station og nyd så den frisk luft fra Øresund, mens du går gennem dansk designhistorie.