©  Foto:

Bies Bryghus

Bies Bryghus, beliggende i Hobro, er en hyldest til lokale bryggetraditioner, der producerer kvalitetsøl og tilbyder en unik oplevelse med ølsmagninger og restaurantservering.

Velkommen i øllets verden

Bies Bryghus – et moderne mikro-bryggeri med stolte traditioner

Centralt i Hobro ligger den gamle Bies bryggergård, hvor brødrene Bie i 1841 startede produktionen af mineralvand - og senere også øl.  Bryggeriet var i 140 år byens absolutte stolthed og ølmærker som Hobbie og Fyrkat var populære i hele landet. I 1980 sluttede 1. del af byens øl-æra, da bryggeriet - til stor sorg for byens borgere - lukkede. Men efter en del år uden lokal øl i Hobro, spredes duften nu igen af den søde malt og gærens effekt kan mærkes.

Bies Bryghus er genopstået i det, der engang var bryggeriets gamle hestestald. Bag det nye mikro-bryggeri står 1700 lokale borgere, da bryggeriet er etableret som et folkeligt anpartsselskab. Bryghuset i Bies Gaard, der også kan beses udefra, kører nu på fulde tryk og der produceres på eget anlæg en hel palet af kvalitetsøl på flaske og fad fx Hobbie, Fyrkat, Svendsen, forårs- og julebryg m. fl. Nyeste skud på stammen er en såkaldt hurtig øl, lavet i samarbejde med Hobro-dreng og racerkører Tom Kristensen - den 9-dobbelte vinder af Le Mans. Øllen har fået det oplagte navn "Race Beer".

I tilknytning til bryggeriet er der i den gamle bryggergård indrettet Bies Restaurant, hvor menukortet er delvis inspireret af bryggeriets produktion, ligesom man her tilbyder spændende øl-smagninger mm. Restauranten er lukket om mandagen. 

I bygningen på den anden side af hovedindgangen til Bies Restaurant, ligger et lille museum, hvor man træder ind i en historisk tidslomme. Her er de gamle kedler, flasker og etiketter, som den lidt ældre generation helt sikker kan genkende.

Museet har åbent i samme tidsrum som restauranten, og der er gratis adgang for alle.