©  Foto:

Birthesminde

Charcuteri, gårdbutik og gris på grisens præmisser

På kanten af Isefjorden med udsigt over Tempelkrogen ligger Birthesminde.
Gården er et økologisk drevet landbrug med charcuteri, gårdbutik og café. Her bygges produktion på et holistisk natursyn som omfatter alt - fra jord til bord - fra grisen fødes til den forarbejdes og forbruges.

- Hos os handler det mest om økologiske grise, velsmag og bæredygtighed, forklarer Maria Bojsen, der driver Birthesminde sammen med Kent Nielsen

På kanten af Isefjorden med udsigt over Tempelkrogen ligger Birthesminde.
Gården er et økologisk drevet landbrug med charcuteri, gårdbutik og café. Her bygges produktion på et holistisk natursyn som omfatter alt - fra jord til bord - fra grisen fødes til den forarbejdes og forbruges.

- Hos os handler det mest om økologiske grise, velsmag og bæredygtighed, forklarer Maria Bojsen, der driver Birthesminde sammen med Kent Nielsen

Forsyn jer i gårdbutikken

Når I besøger gården, kan I se hvordan en ærlig og gennemsigtig griseproduktion foregår med udgangspunkt i de gamle griseracer – den ungarske uldgris, Mangalitza, og den sortbrogede danske landracegris.

- Der slagtes og forarbejdes hver uge, og der vil der være et sortiment af pølser, postejer og udskæringer i butikken, ligesom cafeen er klar til at tage imod gæster på terrassen med udsigt over Tempelkrogen, fortæller Maria Bojsen.

Birthesmindes cafe og butik byder på hjemmelavede charcuterivarer som hjemmelavede chorizo, coppa-skinke, røgvarer og pølser samt egen økologiske grønsager og øl, mel og spiritus fra lokale producenter.