©  Foto:

Bjergetapen på Mols Bjerge stien

Tag Bjergetapen på Mols Bjerge stien på Djursland og oplev et idyllisk landskab du aldrig glemmer. Bjergetapen giver sved på panden, men traveturen er bestemt det hele værd!

Kvalitetsstien Bjergetapen er en del af Mols Bjerge-stien. Stien er internationalt certificeret af European Ramblers Association som Leading Quality Trails - Best of Europe.

Information om turen

Start din tur på P-pladsen ved Molsvej 139, Femmøller. Turens længde er i alt på 19,9 KM og du slutter samme sted som du starter. Sværhedsgraden er middel til hård, da turen befinder sig i et område med mange bakker. Stien er derfor ikke egnet for gangbesværede eller kørsel med barnevogn. Hele Mols Bjerge Stien er afmærket på pæle med grønne skilte med pilmarkering og navnet Mols Bjerge Stien.

Et magisk landskab

Turen går gennem et af Nationalpark Mols Bjerges mest markante dødislandskaber. Disse vige er skabt af gletsjere, som for ca. 18.000 år siden skød op fra syd og med mægtig kraft borede sig ind i landet. De markante lavninger er dødishuller, der er skabt af store isblokke, der brækkede af gletsjerne og blev trykket ned i jorden, hvor de lå og smeltede over flere tusinde år. Du vil på din tur også støde på græssende kreaturer, heste og får.

Du er altså garanteret at møde noget af Danmarks smukkeste natur på din vej.

Pitstop i bjergene

Du kan gøre holdt og spise medbragt mad ved et af de mange borde-/bænkesæt i naturen. Tæt på Mols Bjerge stien finder du også Tremosegård. Tremosegård er oplagt til frokost i det grønne i læ for vejr og vind. Tremosegård har desuden plads til mange mennesker, flere borde-bænkesæt, primitivt toilet, shelter, bålplads samt adgang til drikkevand.

Se, hvad andre deler på Instagram

#bjergetapen #visitdjursland #visitaarhusregion