©  Foto:

Børn i Den Gamle By

Tag på en spændende og sjov tidsrejse sammen med din familie og oplev, hvordan børn og unge legede og arbejdede engang. Tag f.eks. forbi Festpladsen, hils på gøglerne og prøv luftgynger, karrusel, stylter og keglebane - som da farfar var barn.

Det er sjovt at være barn i Den Gamle By

Du kan også gå på skattejagt og lære Peter og Caroline fra 1800-tallet at kende. Her skal du blot spørge i billetsalget, og du vil få udleveret et kort. Og så kan du også møde forskellige dyr som f.eks. gæs, der om sommeren kommer vraltende rundt i gaderne og høns, der bor hos præsteenken. 

Du kan også besøge et legetøjsmuseum med over 5.000 stykker legetøj, som stammer helt tilbage fra 1600-tallet.

MAD - Mere end et måltid

En gammel talemåde siger, at du bliver hvad du spiser. Men mad er meget mere, end hvad vi putter i munden. I Den Gamle Bys sommertema "MAD – mere end et måltid", kan du dufte, smage og blive klogere på mad. 

Oplev madens kulturhistorie gennem en rute, der tager jer med gennem de historiske køkkener og haver. I kommer også forbi en udstilling om mad og genbrug samt teltet på Festpladsen, hvor der bydes indenfor med aktiviteter i madens tegn. Mød byens borgere og tjenestefolk og gå på opdagelse i folks hjem, hvor dagens måltider forberedes. Måske du kan hjælpe til?

Ekstra oplevelser i børnenes ferier

I børnenes skoleferier, højtider og lignende er der altid ekstra oplevelser og aktiviteter, du kan deltage i. Du kan bl.a. støbe dit eget lys, lave bolsjer, hører historier, deltage i legedage, opleve Fyrtøjet og meget, meget mere.

Forudbestilling

Vær opmærksom på, at der i nogle af aktiviteterne kun er et begrænset antal pladser pr. dag, hvorfor det kræver, at du er tilmeldt i forvejen.

Se, hvad andre deler på Instagram

#dengamleby #dengamlebyiaarhus #visitaarhusregion

GRATIS ADGANG FOR ALLE UNDER 18