©  Foto:

Børn og golf er et hit på Samsø

Måske har nogle af fremtidens golfstjerner trådt deres barnegolfsko på Samsø? Børn er meget velkomne i klubben, både som medlemmer men også som gæster på pay & play-banen. Hvert år lægger klubben græs til en junior camp i sommerferien. Klubben er desuden nabo til Samsø Efterskole, hvor 40-50 teenagere hvert år er aktive på golfbanen.

Samsø Golfklub har de seneste år fem-doblet antallet af juniorer i klubben, og børn helt fra seks år er interesserede i at prøve kræfter med den lille hvide bold. Hver sommer står klubben for en junior camp. Ud over klubbens børn deltager også børn fra andre dele af landet. I tre dage bor juniorerne i telt bag klubhuset og spiller golf det meste af dagen. Børnene får også mulighed for at prøve kræfter med natgolf, hvor de spiller med lysbolde og hullerne er markeret med knæklys. Det er et helt særlig syn at stå på hul 10 i måneskin og se lysboldene flyve i mørket.

Flere frivillige og forældre er involveret i Junior Camp. De hjælper med alt fra at bage kager og lave morgenmad til at give plaster på, motivere og bære golfbag’en, når de mindre børn er trætte. For de mindste er der mere leg end teknik. Der skal også være tid til at slå kolbøtter, male og finde firkløvere. For de ældre børn er der flere konkurrencer og mere teknisk træning. Og så er der fælles aktiviteter som puttekonkurrencer, golfrundbold og filmhygge. Der er plads til alle. Dog skal børn under 8 år have en af forældrene med alle dagene.

”Det er utroligt at se, hvordan børne¬ne hygger sig på tværs af alder og niveau. De større tager sig godt af de mindre og er med til at få dem til at føle sig trygge. Det er jo lige præcist det, der er kernen i golf: At man kan blande det sociale med konkurrence-elementet, og at der sker på tværs af alder, køn, niveau og social baggrund,” siger Jesper Rasmussen og Mette Kramer, trænere i klubben.

Efterskolen er nabo

Samsø Efterskole er nabo til golfklubben, og der er derfor et naturligt samarbejde. Ud af skolens 165 elever, vælger ca. 1/4 af eleverne at få golf på skemaet. En mindre del har golfhandicap, inden de kommer, mens en stor del vælger at tage det såkaldte golfkørekort, mens de er på Samsø Efterskole. Andre elever bruger bare par 3-banen flittigt.

Det er tydeligt at se, hvordan golf er med til at skabe et godt fælles- og kammeratskab for børn og unge i klubben. Nogle drømmer om at blive en af fremtidens golfstjerner, andre om bare at have nogle hyggelige timer i den fri luft med venner og familie.