©  Foto:

Børnenes Arbejdermuseum

I Københavns Børnenes Arbejdermuseum kan du leve dig ind i, hvordan det mon var at være barn i Danmark i 1930erne. Der er gratis adgang for børn under 18.

Museet dækker en periode på 100 år, hvilket vil sige tiden fra slutningen af 1800-tallet til 1980. Særlig fokus er der på børns daglige liv i 1930'erne.

Børnenes Arbejdermuseum er en del af Arbejdermuseet, og her kan du opleve, hvordan oldemor boede og legede, da hun var barn. Havde man overhovedet legetøj? Og skulle man virkelig arbejde hver dag?

Børnene kan på museet lege i en lejlighed fra 1930'erne, handle hos en købmand, hoppe en tur på budcyklen, danse på danseskolen og lege gammeldags køkken og arbejde på bryggeriet. Her må du lege med og røre ved alt - også børnenes træsko, hatte, kjoler og andet tøj fra dengang.  

Om sommeren er der desuden særlige aktiviteter i gården, hvor mange rabarberdrenge og nørrebropiger har leget, spillet og lavet narrestreger igennem tiden.

Leger sig klogere

Børnenes Arbejdermuseum er skabt med den tanke at gøre børn klogere på historien gennem legen. Sammen med deres forældre kan børn lege, lære og røre sig til, hvordan det var at være barn dengang da oldeforældrene var børn. 

Målgruppen er de tre til 12-årige, men reelt er der plads til legende sjæle i alle aldre.