©  Foto:

Bregentved Gods

Besøg den smukke park ved Bregentved Gods - et af Danmarks større godser. Gå en tur i den smukke have og nyd synet af den flotte hovedbygning.

Bregentved Gods

Historien om Gregentved Gods begynder helt tilbage i 1319, hvor godset bliver omtalt for første gang. De næste mange år var godset i skiftende private hænder og havde forskelligt brug for diverse adelige slægter. I starten af 1700-tallet købte Frederik IV godset, og i 1746 gav Frederik V Bregentved til sin daværende statsminister og tætteste rådgiver A.G Moltke. Godset har siden dengang været i denne families eje. Den dag i dag drives godset af kammerherre, hofjægermester, greve Christian Moltke og Frederik greve Moltke, som en af Europas store jordbrugsvirksomheder med ca. 35 ansatte.


Hovedbygningen på Bregentved består af 3 fløje og 2 etager. Nordfløjen er opført ca. år 1650 og blev i 1735 ombykket og fik et barokkapel. Syd- og østfløjen er opført i 1890 i nyrokokostil, det er tegnet af Axel Berg. Alle tre fløje er fredet. Bregentved er letgenkedelig grundet det store karakteristiske kobberspir. 

De tilhørende arealer er på 6338 hektar, heraf udgør landbrugsjord 3284 hektar og skov 3254 hektar.
Til godset hører også 163 huse.

Parken

Selve Godset, hovedbygningen er ikke åbent for offentligheden - men man kan altid besøge den smukke park, som er perfekt til en gå eller vandretur. Parken var anlagt som barokhave 1750 og de skiftende ejere har sat hver deres præg på haven siden da. Du finder derfor mange forskellige stilarter i haven - dette gør den til en af Danmarks mest unikke.

Du finder søer, springvand, skulpturer m.v. i parken. Husk dog, det er kun tillade at færdes på de anlagte stier.