©  Foto:

Busser - Lokale og internationale

International/Udenlands

SWEBUS Express tilbyder mange gode forbindelser rundt i Skandinavien. Køreplaner samt billetter i Turistinformationen, eller ring 00 46 8 546 300 00 (i Sverige).
For yderligere information: www.swebusexpress.se

Malmø/Sverige
Der går busser til Malmø hver time det meste af dagen fra Hovedbanegården, Nørreport samt Kongens Nytorv. Turen til Malmø tager 1 time, og der er en pragtfuld udsigt fra Øresundsbroen. Bussen er typisk noget billigere end toget. Billetter til bussen kan købes på bussen eller i Turistinformationen, hvor man også kan hente en køreplan. Billetprisen er kr. 100 for en dagsbillet.

Billetter, priser og rabatter - lokale busser
I hele Hovedstadsområdet er det muligt at skifte mellem busser, Metro, tog samt den gule ’havnebus’ på samme billet.

Almindelige billetter købes i automaterne på stationerne, billetkontorer eller hos buschaufføren. Betaling kan kun ske i danske kroner. På busserne betales kontant – chaufførerne kan godt give tilbage på mindre sedler.

En anden mulighed er at købe et CPH Card, som gælder for ubegrænset offentlig transport inden for Hovedstadsområdet samt fri entré til de fleste museer og seværdigheder. Kortet findes i 3 udgaver, et for 24 timer, et for 72 timer og et for 120 timer. Spørg efter det i hotelreceptionen ellers hos Turistinformationen.

København er opdelt i transport-zoner. Centrum samt de indre bydele Frederiksberg, Østerbro, Vesterbro, Nørrebro, Christianshavn og Islands Brygge er alle inden for zone 1 og 2. Dette betyder, at en 2-zoners billet i de fleste tilfælde er tilstrækkelig, når man vil bevæge sig rundt med offentlig transport i byens centrum. En 2-zoners billet koster kr. 24.

Man kan også købe klippekort for 2 eller flere zoner. Disse gælder for 10 rejser, og man sparer ca. 30%. Et klippekort kan være en god idé, hvis I er flere, der rejser sammen.

Der findes også city pass, som gælder i zonerne 1-4. Der er 2 udgaver: et 24-timers til 80 kr. og et 72 timers til 190 kr.

Endelig er der et 24-timers kort, som giver ubegrænset transport i hele Hovedstadsområdet og koster kr. 130.

City pass og 24-timers kort kan købes på stationer og i Turistinformationen.

A-busser
A-busserne er nemme at kende på det røde hjørne forrest og bagest på bussen samt bogstavet A efter linienummeret.

A-busserne har ikke egentlige køreplaner, da de kører ’hele tiden’ det meste af dagen.

En del stoppesteder er udstyret med en elektronisk tidsangivelse af, hvornår næste A-bus ankommer til pågældende stoppested.

Havnebussen
Havnebussen gennemsejler havnen på kryds og tværs og forbinder Den Sorte Diamant (Kgl. Bibliotek) med Nyhavn, Operaen samt Nordre Toldbod. Hvis du skal til forestilling i Operaen, er det en flot tur at tage havnebussen fra Nyhavn. Der er ekstra forbindelser fra Nyhavn til Operaen umiddelbart før og efter forestillingen.

Natbusser
Der er natbusser dagligt mellem de forskellige dele af byen.

Natbusserne kører særligt ofte natten efter fredag og lørdag. Taksten for billetter købt på natbussen er normal takst.

Sightseeingbusser
Alle sightseeing-busser kører fra Vesterbrogade 6 uden for Hotel Royal Copenhagen. Se Sightseeing-sektionen for yderligere oplsyninger.

Resten af Danmark
Der er adskillige busser fra København til Jylland og Bornholm.

Bornholmerbussen kører fra Plaza Hotel ved Hovedbanegården. Få tidsplanen i Turistinformationen.

Abildskou kører fra Valby Stastion til Århus, Ålborg, Randers og Ålborg flere gange dagligt. Priserne er noget lavere end prisen for en togbillet til samme strækning. Billetter kan købes på bussen. Det er en god idé at bestille plads, hvis du planlægger at rejse i weekenden.
Ring 70 21 08 88 for yderligere information.