©  Foto:

Christiansgave Thisted - Bypark

Byparken Christiansgave er et skønt, grønt område midt i Thisted by.

Skoven, Plantagen eller Christiansgave udgør en fast bestanddel af enhver Thistedbos billede af sin by.

Byparken Christiansgave tilhører borgerne i Thisted by. Det blev fastslået på skrift i Chr. 8's gavebrev af den 11. januar 1844. Og borgerne har gjort flittigt brug af foræringen gennem mange generationer.

I anledningen af 150-året for plantagen, blev der i 1994 udgivet en folder, hvor man kan læse om de forskellige forlystelses-steder og pavilloner, der har været i plantagen op gennem tiden. I 1945 blev der anlagt et friluftsteater, men efter at området blev en del af Kulturrummet, blev der i 2017 bygget en ny scene på stedet. Der er nu bænkeplads til 300 og græsareal til 1000 siddende tilskuere. Sommeren igennem arrangerer Thisted Kommune underholdning for både børn og voksne

Midt i Christiansgave er der etableret et fuldt udstyret naturværksted med plads til ca. 25 personer - et tilbud til skoler, børneinstitutioner samt andre grupper, der har lyst til at lære noget om naturen.

Der findes legeplads med blandt andet udskårne træfigurer af skovarbejder Claus Conradsen.

I "Kongelunden" står en enestående samling buster af danske konger.

Endvidere er der anlagt en "Ornamental Have" med gamle køkkenurter og spiselige blomster.

Yderligere har anlægget fået endnu en seværdighed - et torneroseslot, som ses på toppen af en udgået træstamme. Slottet er udformet af ædle materialer som guld, sølv, kobber, jern og aluminium.