©  Foto:

Copenhagen Pride

Hvert år i august finder Copenhagen Pride sted. Selvom den er genkendelig med glitter og glam og queers og queens, må dens alvor ikke undermineres. Det er en uge fuld af aktivisme for at skabe et mere inkluderende København - og en mere inkluderende verden!

Copenhagen Pride startede i 1970'erne og har siden gennemgået mange forandringer for at blive den begivenhed, den er i dag. Passionen og ideen bag er forblevet den samme: inklusivitet for alle.

Arrangementet strækker sig over en uge og er kendt for især to ting: Begivenhederne i løbet af ugen og Pride-paraden. I løbet af ugen opstilles der store telte over hele byen, hvor der afholdes diskussioner, kulturelle arrangementer, workshops, sportsbegivenheder, banko og meget mere. De fleste af arrangementerne finder sted på Rådhuspladsen, som er kendt som Pride Square, i løbet af ugen. De fleste af arrangementerne er kropsinkluderende, så alle kan deltage. Mange af arrangementerne er også på engelsk, så flere kan være med.

Nogle af de tidligere arrangementer har inkluderet Drag Bingo, diskussioner om transkønnedes rettigheder, queer-asyl, DJ's, speed dating for venskaber, hundetræf, alliancer mellem minoriteter, familie picnic, menneskerettighedsforedrag, queer-forældrekurser, diskussioner om neurodivergens og stille diskoteker. Der er simpelthen noget for enhver smag, uanset køn, etnicitet og seksualitet.

Prikken over i'et er Pride-paraden, som altid finder sted om lørdagen. Paraden starter på Frederiksberg og bevæger sig ned ad Vesterbro for til sidst at ende på Rådhuspladsen. Det er vigtigt at huske, at selvom det er sjovt, og folk fester, så er det også en demonstration, hvor LGBTQIA+ kæmper for accept og rettigheder. Du kan enten se paraden eller deltage - alle er velkomne til at deltage i det sjove, så længe de forbliver respektfulde. Som Lady Gaga udtrykte det: "Don't be a drag, just be a queen!"