©  Foto:

Cykelrute: Kyst til kyst - 38 km

På tur mellem Østersøen og Guldborg Sund! Oplevelsesruten "Kyst til kyst" går på tværs af Falster mellem Østersøen og det smukke Guldborg Sund, med masser af strand og hygge undervejs. 

Turen starter ved Marielyst Torv. På turen fra Marielyst og mod Væggerløse kan man fx besøge Stouby Glaspusteri og se Stouby Mølle.

Man skal forcere én bakke, ved Væggerløse - en sjældenhed her på det flade Sydfalster, belønningen er en meget flot udsigt over Guldborg Sund.

Turen går derefter gennem det idylliske Hasselø og langs Guldborg Sund op til landsdelens største by Nykøbing Falster, som er rutens midtvejspunkt. Her er der rigelig mulighed for at holde en pause og købe lidt at spise og drikke.

På vejen tilbage skal man først følge en fredelig sti forbi Ravnstrup Skov og nogle smukke enge op til skoven.
Resten af vejen tilbage følger man Østersøvej, gennem landsbyen Idestrup hvor der bl.a. er indkøbsmulighed, og videre til Ulslev Strand. Her er der en meget fin badestrand og et aktivitetsområde tæt ved. På campingpladsen, som også passeres, kan der købes forfriskninger.

Turen går videre langs Østersøen, igennem sommerhusområderne Elkenøre og Sildestrup til Marielyst.

Læs mere og se kort over ruten i Naturlandets folder her.

Følg ruten i appen Naturlandet Lolland-Falster, så får du endnu flere oplevelser undervejs! Du finder ruten under "Naturlandets oplevelsesruter" i appen.

Cykelruten er en af Naturlandets 19 lokale oplevelsesruter, som er fuldt skiltet hele vejen - du skal bare følge rute "418”. Ruten starter og slutter ved Marielyst torv, se kortet herunder.