©  Foto:

Cykeltur: Nordjylland rundt på 6 dage – 176 km

Oplev Nordjyllands skønhed på en 6-dages cykeltur, hvor du vil tilbagelægge ca. 176 km langs smukke ruter som Limfjordsruten, Østkystruten og Hærvejsruten. Start og slut i Aalborg, og nyd fleksibiliteten i at tilpasse ruten efter dine ønsker, med mulighed for at forlænge etaper for at opleve mere på færre dage. Udforsk Aalborgs charme, kryds Limfjorden, nyd kystnære landskaber og oplev Nordjyllands skønne natur og kultur undervejs.

Dage: 6 (5 dage på cykel)
Rute: Limfjordsruten, Østkystruten, Hærvejsruten.
Længde: ca. 176 km

Tilpas ruten til dig: Denne rute er rund, hvilket betyder, at den starter og ender det samme sted. Derfor er det muligt at ændre startpunktet til et andet stop på ruten. Vil du gerne cykle længere strækninger, kan du også springe en overnatning over og cykle to etaper på en dag.

 

Ankomstdag: Aalborg
På ankomstdagen er det muligt at tage ud og opleve den lille storby, Aalborg, og mærke byens helt egen stemning. Hvis ferien skal begynde med en god middag inden de 5 dage på cykel, tilbyder Aalborg mange gastronomiske spiseoplevelser.

Forslag til overnatning i Aalborg
Oplev Aalborg
Spis godt i Aalborg

Dag 1 på cykel: Aalborg til Hals (ca. 36 km)
Fra det pulserende liv i Aalborg bevæger turens første cykeldag sig langs Limfjordsruten og ud mod østkysten, skiftevis igennem åbent landskab og små byer. Når man ankommer til byen Egense, som ligger lige på hjørnet mellem Limfjorden og Kattegat, er der en lille færgetur i vente. Fra Egense krydser I Limfjorden med den lille Hals-Egense færge for at lande i Hals.

Forslag til overnatning i Hals
Oplev Hals
Hals-Egense Færgen

Dag 2 på cykel: Hals til Voerså (ca. 31 km)
Dagens cykeltur fra Hals er på Østkystruten op til Voerså. Her bevæger ruten sig i åbent landskab, langs landeveje, parallelt med Østkysten og Kattegat. På ruten er der flere steder, hvor det er muligt at lave en lille afstikker og tage en dukkert i havet. Hvis I gerne vil forlænge dagens cykelrute, kan I slå dagens rute sammen med dag 3 og cykle hele vejen til Frederikshavn.

Forslag til overnatning i Voerså

Dag 3 på cykel: Voerså til Frederikshavn (ca. 30 km)
Cykelturen fra Voerså til Frederikshavn fortsætter langs Østkystruten, med udsigt til havet på størstedelen af turen. Midtvejs cykler man igennem Sæby, hvor man kan lave en afstikker og få en lækker frokost, inden cykelturen fortsætter mod Frederikshavn. Ved ankomst til kystbyen Frederikshavn kan I tage ud og opleve byen, som har sin egen helt specielle stemning; takket være sin maritime historie, idylliske beliggenhed og rå æstetik. Hvis I bevæger jer mod Pikkerbakkerne, kan I fra den helt unikke platform få den bedste udsigt over Frederikshavn.

Forslag til overnatning i Frederikshavn
Oplev Frederikshavn
Mad i Sæby
Nyd udsigten fra Pikkerbakkerne

Dag 4 på cykel: Frederikshavn til Hjallerup (ca. 58 km)
Fra at have cyklet på Østkystruten bevæger cykelturen sig nu på Hærvejsruten. Denne strækning er den længste på ruten med ca. 58 km. Her vil I opleve at cykle en lang strækning langs Dronninglund Storskov, der med sine 961 ha. byder på en naturoplevelse ud over det sædvanlige. I møder Dronninglund Storskov ca. halvvejs på ruten og det er et hyggeligt sted at holde frokostpause.

Forslag til overnatning i Hjallerup

Dag 5 på cykel: Hjallerup til Aalborg (ca. 21 km)
Dagens cykeltur er den sidste og den korteste strækning på 21 km. Her fortsætter turen på Hærvejsruten, hvor den starter fra Hjallerup ved at bevæge sig i åbent landskab til et stykke gennem skov. Jo tættere på slutdestinationen og Aalborg I kommer, jo mere vil I fornemme, at I snart er tilbage i Nordjyllands lille hovedstad, Aalborg.

Forslag til overnatning i Aalborg
Oplev Aalborg