©  Foto:

Danhostel Fjaltring

Overnat på Danhostel Fjaltring i skønne omgivelser ved Vesterhavet.

Overnat på Danhostel Fjaltring i skønne omgivelser ved Vesterhavet.

Vandrerhjemmet er opført i år 2000 i sunde naturmaterialer. Vandrerhjemmet ligger i udkanten af Fjaltring lige ud til åbne marker og med vid udsigt over Vesterhavet. Netop her er kysten anderledes end på den øvrige Vestkyst, fordi der her er frodigt landbrugsland helt ud til kystskrænten, men der er også strækninger med sandklitter i gåafstand fra vandrerhjemmet. Landskabet er naturligvis præget af Vesterhav og vestenvind, men også af at ligge på den 16.000 år gamle israndslinie. Landskabet skifter netop her fra fladt sletteland til bakket moræneland.

6 km mod nord ligger det smukke Bovbjerg. 10 km mod syd den spændende fiskerby Thorsminde og der er 17 km til den charmerende Limfjordsby Lemvig, som mange danskere kender fra tegneserien Livets gang i Lidenlund.

Badestranden ud for Fjaltring er den mest populære på denne del af Vestkysten på grund af sine børnevenlige badeforhold.

Fjaltring er kendt for sit aktive foreningsliv og sine mange kulturelle aktiviteter. På kulturcentret Tuskær er der året rundt mange fine kunstudstillinger, koncerter, foredrag m.m. Der er flere spændende gallerier og mange specialarrangementer i løbet af året. Se nærmere på www.fjaltring.dk 

Vandrerhjemmet har ingen kiosk, men ejer den lokale købmandsgård, der ligger lige ved siden af vandrerhjemmet. Vandrerhjemmet er opført på initiativ fra lokale beboere og drives som det eneste i landet af en foreningsbestyrelse og mange frivillige hjælpere.Driften af købmandsgården er forpagtet ud.