Grøn oplevelse
©  Foto:

Danhostel Kalundborg

Danhostel Kalundborg: Overnat i korstogsbyen Kalundborg og nyd hjemmelavet, økologisk mad plus en masse kultur- og naturoplevelser i Vestsjælland.

Økologisk mad og dejlige værter
Måske skal du slå mave i en af vandrerhjemmets blå solsenge i haven efter et måltid på Danhostel Kalundborg, for her byder værtsparret dig velkommen til lækker, hjemmelavet økologisk mad. Her har køkkenet nemlig udmærket sig til bronzemærket for økologisk mad og har den ”Grønne Nøgle”. Interesserer I jer for vin, så kan I evt. besøge Skandinaviens største vingård, der ligger i det naturskønne Røsnæs ved Kalundborg.

God komfort og kort afstand til centrum
I naturskønne omgivelser kun 10 minutters gang for bykernen og havnen ligger Danhostel Kalundborg. Det gule, moderne vandrerhjemmet har 28 familieværelser - alle med eget bad og toilet. Her er mange skønne indendørsfællesområder, men skinner solen, så kan I tage et udendørs spil skak, gå tur ved Kalundborg Fjord eller bare dase i den dejlige have ved vandrerhjemmet, hvor der også er en stor legeplads med bl.a. et klatretræ til børnene.

Kalundborg er en gammel købstad og velbevaret middelalderby, der ligger mellem halvøerne Røsnæs og Asnæs inderst i Kalundborg Fjord. I den gamle bydel ’Højbyen’ med huse fra 1400-1500tallet ligger byens vartegn, Vor Frue Kirke, der er Danmarks eneste femtårnede kirke. Faktisk er det den eneste af sin slags i Nordeuropa. Det moderne Kalundborg har også et rigt shopping- og cafeliv, og som Danmarks 3. største krydstogshavn, så er byen godt besøgt især om sommeren, hvor der er bl.a. er musikfestival og børneevents. Kalundborg betyder egentlig ”borgen ved den lille skov, hvor der lever alliker”.