©  Foto:

Danhostel Roskilde

Overnat godt og billigt på Danhostel Roskilde og bo tæt på nature, kultur og attraktioner.

Danhostel Roskilde: Vikinger, festivaller og sejlende restauranter

Lige midt på Roskilde havn ligger et af landets nyere vandrerhjem; Danhostel Roskilde byder på overnatninger, hvor du kan kombinere et dejligt hostelophold med et besøg på det nærliggende Vikingeskibsmuseum. Lad historien rulle baglæns; iklæd familiens yngste medlemmer vikingedragter og gå sammen på opdagelse i fortidens fantastiske fortællinger.

Roskilde Domkirke
Når du er færdig med at føle vikingernes blod suse i dine årer, kan du vende næsen ind mod midtbyen. Her finder du Roskilde Domkirke, der er kendt som den kirke i verden, der har flest konger og dronninger begravet: 21 konger og 18 dronninger. Kirken blev i 1995 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, så den er bestemt et besøg værd.  Midtbyen byder også på en masse gallerier og hyggelige cafeer.

Turbåden Sagafjord og Roskildefestival
Et andet trækplaster i sommermånederne er den årligt tilbagevendende Roskildefestival på Dyrskuepladsen. Nyd musikken og stemningen her – eller snup en tur på restaurantbåden Sagafjord, som sejler rundt i den smukke Roskilde fjord. Sagafjord lægger til kaj kun 100 meter fra hovedindgangen til vandrerhjemmet.  

Tæt på København:
Med Domkirken, Vikingeskibsmuseum og Sagnlandet Lejre har Roskilde en perlerække af seværdigheder, men kan også byde på hyggelige forretninger, gårdhaver og caféer og selvfølgelig på “Roskilde Festivalen”. Vandrerhjemmet ligger attraktivt i byens unikke havnemiljø, tæt på grønne områder. Gode togforbindelser og kun 30 min i tog eller bil til København. Gratis parkering inklusive handicappladser. Vandrerhjemmet er åbent hver dag året rundt.