Gå til indhold
©  Foto:

Ledreborg Slot & Park

Ledreborg Slot, som ligger for enden af en smuk 7 km lang allé, har været Holstein-Ledreborg familiens domicil siden 1739.

I dag er Ledreborg Slot et imponerende eksempel på det 18. århundredes bygnings- og landskabsarkitektur i Skandinavien. Slottet rummer en enestående samling af malerier og møbler.

Specielt for Ledreborg - og efterhånden et særsyn i Europa - er, at interiøret stort set er som for 250 år tilbage. På væggene hænger over 600 malerier tæt sammen, og de mange spændende møbler, gobeliner, figurer og andre effekter står stadig intakte i gemakkerne på Ledreborg.

Også det gamle slotskøkken med kobberkedler og brændekomfur kan ses, ligesom man kan stikke hovedet indenfor i det gamle fangehul. 

Ledreborg er et imponerende anlæg, som også indeholder den nyrenoverede have, der er blevet genskabt og fornyet efter alle kunstens regler. Ledreborgs helhed er en unik perle i dansk kulturhistorie. 

Parken er åben i perioden 1. maj - 31. oktober alle dage kl. 11-16, dog lukket 3. weekend i august pga. slotskoncerterne.

Slottet er kun åbent i perioden 1. maj til 30. september og kun for guidede rundvisninger, f.eks. en champagnerundvisning, som slutter af i slottets østfløj, der normalt er lukket for publikum. Her serveres et køligt glas champagne, mens guiden fortæller om familieportrætterne og herefter runder besøget af. 

Ledreborg tilbyder også firmafester, gallamiddage, minimesser, produktpræsentationer, konferencer og lign. i de spændende inden- og udendørs faciliteter.


 

Share your wonders: