Grøn oplevelse
©  Foto:

Dansk Arkitektur Center

Dansk Arkitektur Center er hele Danmarks mødested for arkitektur, design og bykultur. DAC holder til i BLOX på Københavns havnefront og byder indenfor til udstillinger, ture, events, læring og fysiske og digitale netværk at dele viden om en bæredygtig udvikling af vores fysiske rammer for liv og meget mere for både børn og voksne.

Sanselige udstillinger om arkitektur og byudvikling

Mange museer har primært fokus på fortiden. DAC ser fremad og fokuserer på det, der kommer: Nye muligheder, innovationer og idéer. Her kan gæster opleve de nyeste internationale tendenser og store spørgsmål inden for arkitektur gennem udstillinger primært om nyere arkitektur, design og byudvikling.

Permanet udstilling: So Danish!

Dansk Arkitektur Centers første permanente udstilling om dansk arkitektur. Udstillingen udfolder historien om dansk arkitektur fra vikingetiden til i dag og giver dig mulighed for at rejse ind i arkitekturen og forstå, hvor helt central den er for vores demokratiske samfund.

Med udstillingen vil du opleve, hvordan arkitekturen til alle tider har spillet en central rolle for vores dannelse, vores kulturforståelse og vores fælles fremtid. Udover alle højdepunkterne i den danske arkitekturhistorie, vil der også være mulighed for at dykke ned i de enkelte stilperioder, møde arkitekterne, og opdage helt nye projekter, som har haft stor betydning for den arkitektur, vi er omgivet af i dag og i fremtiden.

Ture ude i byen

DACs samling findes ude i byen: Det er det design, den arkitektur og byplanlægning, der udgør rammerne for vores liv hver eneste dag. DACs udstillinger giver derfor viden om vores fysiske rammer for at inspirere besøgende til selv at tage ud i byen og tage stilling til den arkitektur, de her møder.Dansk Arkitektur Center arrangerer guidede ture i København (på dansk og engelsk) hver weekend, året rundt. Erfarne guider tager dig med ud i byen, helt tæt på arkitekturen, dér hvor hverdagen udspiller sig. Her folder guiden Københavns unikke arkitekturhistorie ud fra da byen blev moderne til i dag, hvor vi oplever en hovedstad smækfyldt af overskud.

Turbilletten giver gratis adgang til Dansk Arkitektur Center et døgn efter turen.

Arkitektur er også for børn

DAC har aktiviteter for børn og familier i alle weekender. Enten i form af faciliterede workshops eller ved at der bliver stillet byggematerialer til rådighed, som børn altid er inviterede til at bruge. Udstillingerne vil typisk have et børnespor, så arkitekturen gøres nærværende for børnenes perspektiv. I skoleferier kan man være med i workshops, hvor der eksperimenteres med at bygge i LEGO og Minecraft.

DAC Café

I DAC Café oplever du København på ny – højt hævet over det pulserende byliv. Nyd enkle og elegante nordiske retter tilberedt af lokale og økologiske råvarer. Uanset om du besøger DAC Café for maden, kaffen eller en kold fyraftensøl, får du et spektakulært udsyn over København fra tre store tagterrasser: Til den ene side et uforstyrret blik over Københavns inderhavn og til den anden side over Kulturkvarterets 1000 års Danmarkshistorie.

Adgang med entrébillet og DAC Årskort

DAC Design Shop

DAC Designshop er Københavns Kulturkvarters destination for design. Her kan alle gå på opdagelse i et inspirerende designunivers med livsstilsprodukter fra førende og upcoming brands.