©  Foto:

Dansk Forsorgshistorisk Museum

De udviklingshæmmedes historie er en del af Danmarkshistorien. Næppe nogen anden del af den danske befolkning har en så særpræget historie som de udviklingshæmmede. Fra at leve et isoleret liv på store centralinstitutioner - isolerede og gemt væk - til idag hvor udviklingshæmmede søges inkluderet og har samme rettigheder som alle andre. Fra at være betragtet nærmest som dyr og en trussel mod samfundet - til et ligeværdigt liv.

Tidligere værkstedslærer Erling Kristensen (død 2010)har gennem et langt liv indsamlet effekter, foto, avisartikler, film og faglitteratur om de udviklingshæmmedes historie. Museet som befinder sig i en bygning på det tidligere Andersvænge i Slagelse danner rammen for en skildring af de udviklingshæmmedes historie.

Vi holder i juli og august åbent på torsdage kl. 10-14, hvor der er guidet rundvisning kl. 10.30 og på søndag kl. 13-15 (ingen rundvisning . Grupper kan aftale besøg på andre tidspunkter ved at skrive til info@forsorgshistorien.dk eller ved at ringe til museet på 42 71 44 55 på hverdage kl. 10-12.