©  Foto:

Det Grafiske Værksted - Hjørring

Oplev originale kunsttryk i værkstedet galleri, og få et indblik i den skabende proces på trykkeriet. Hjørring Grafisk Værksted har siden 1970 udgivet original grafik i samarbejde med anerkendte kunstnere fra ind- og udland.

I den gamle del af Hjørring ligger et af de få litografiske værksteder tilbage i Danmark. På værkstedet bor og arbejder kunstnere fra ind- og udland, hvor de i et tæt samarbejde med værkstedets litografiske trykker udgiver nye kunsttryk.

På galleriet, der ligger i forbindelse med trykkeriet, kan man opleve et stort udvalg af orignale kunsttryk i eksklusive oplag. I værkstedets tilhørende rammeværksted håndbygges rammer designet af kunstnerne til de nye kunsttryk, som også kan opleves i galleriet.

Historie
Hjørring Grafisk Værksted blev grundlagt i 1970, da I. Chr. Sørensens litografiske værksted flyttede fra København til Hjørring. I Chr. Sørensen har uddannet og arbejdet med betydelige grafiske trykkere, der har etableret værksteder i Danmark, Færøerne og Paris. Disse inkluderer Carl Urwald (UM Grafik), Niels Borch Jensen, Peter Brahmsen (Editions Atelier Clot), Peter Johansen (Hostrup-Pedersen og Johansen) og Jan Anderson (Steinprent).
Værkstedet har siden 1985 fungeret som en kunstnerdrevet forening, hvis værksteder har givet kunstnere mulighed for at eksperimentere med det grafiske håndværk og udtryk. Værkstedet har i dag en solid lokal forankring og fungerer som et skabende fællesskab for nordjyske kunstnere samt kunstnere fra resten af verden.