©  Foto:

Djursland vin - tag på tur

Fire lokale vinproducenter kombinerer på fire vidt forskellige måder natur og smag til én stor oplevelse, en vinbuket af ægte dansk sommer. 

Djursland vin - skøn natur på flaske

Afsæt en dag eller to til at køre rundt i området, til at nyde naturen og til at opleve vingårdene, hvor vinbønderne gemmer det bedste af naturen på flasker. Sammen med ferieminderne kan du længe efter smage på besøget igen og igen.

Hylkegaard

Vinmarken på Hylkegaard blev anlagt i 2012, og de 1.400 stokke med hvidvinsdruen Solaris giver en frugtig drue med et afbalanceret syreindhold. I gårdbutikken er foruden vinen, egne produkter af snaps, honning og marmelader m.m. samt et bredt udvalg af vine og olier fra Frankrig, Italien og Tyskland. I rå omgivelser i den gamle lade finder du gårdens galleri med moderne dansk kunst. 

Hedegårdens Vinavl

Vingård med 3.000 vinstokke, vineri og gårdbutik. Simon Hedegaard fremstiller rød- og hvidvine, rose og "portvin” – plukket og trampet af egnens smukkeste kvinder. Vineriet producerer desuden frugtvine af æbler, hyldeblomst, birkesaft m.m. Særligt er udvalget af hjemmelavede kryddersnapse, 35 forskellige med forskellige stimulerende egenskaber. Nyt i 2018 er diverse likører bl.a. af kastanje. Vinbonden tilstræber et smil under besøget, og ved køb kan børn hente æg i hønsehuset.

Andersen Winery

Winery i Vrinners fremstiller mousserende vine i verdensklasse til toprestauranter i ind- og udland. Kun det ypperste inden for danske frugter, druer og bær bruges til at frembringe de liflige dråber efter champagnemetoden. Vinene kan ligesom champagne serveres som aperitif, men fokus er også på at skabe prisvindende mousserende vine, der egner sig særdeles godt til mad på højeste niveau.

Åkjærsgård

Vinene Jørgen Holst fra Åkjærsgård Plantecenter tæt ved Rønde har også slået sig ned som vinbonde. Han passer og plejer selv gårdens 3.500 vinranker og forvandler dem med nænsom hånd til prisvindende rød- og hvidvin samt mousserende vin. Vinene sælges fra plantecentrets hyggelige lokaler med udstillinger og masser af inspiration til huset og haven. Gå på opdagelse og genoplev senere den gode oplevelse sammen med et glas af den lokale Åkjærvin.

Se mere om Djursland og lokale smagsoplevelser her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#visitdjursland #visitaarhusregion