©  Foto:

Dyrehaven i Skanderborg

En tur i Dyrehaven er en skøn oplevelse gennem den smukke natur. Se de 100 år gamle rododendroner og læg turen gennem hjorteparken ved Svanesø. Du finder også Skanderborg Bunkerne fra 2. Verdenskrig!

Dyrehaven i Skanderborg er fra ca. 1580. Frederik den II fik skoven ved Skanderborg Slot (som nu er Skanderborg Slotskirke) indhegnet og indrettet som kongelig dyrehave med kronhjorte, vildsvin, kaniner og fiskedamme.

I dag er Dyreparken oplagt til en skovtur med sine 75 til 100 år gamle Rodondendroner, stier langs Skanderborg Sø, Svanesø og Døjsø samt hjorte i hjorteparken ved Svanesø.

Det er også i Dyrehaven, du finder Danmarks smukkeste discgolfbane med 18 huller. Golfkøllen og kuglen er erstattet af en særlig type frisbee, mens golfhullet er en kurv. 

Bunkerne i Dyrehaven

Under 2. Verdenskrig blev Dyrehaven konfiskeret af besættelsesmagten og brugt til dets danske hovedkvarter. Der er mange spor efter denne tid - især bunkerne, som du finder flere steder i Dyrehaven. I to tidligere kommandobunkere kan du i dag besøge Skanderborg Bunkerne.

Du finder også Sanitetsbunkeren, der blev opført i 1944. Sanitetsbunkeren fungerede som de tyske soldaters hospital med plads til 20 patienter. Der var dog ikke operationsstue i bunkeren, der i 2011 blev gravet fri af jorden, og som nu er en del af Museum Skanderborgs formidling.

Ved indkørslen til Sølund ved Horsensvej ligger Sølundbunkeren, der rummede Luftwaffes telefon- og fjernskrivercentral gennem et omfattende og avanceret net af telefonledninger og kabler. Efter krigens afslutning i 1945 var det institutionen Sølund, der disponerede over bunkeren, men også her blev bunkeren ryddet i 2011 og er nu en del af Museum Skanderborg.

Se, hvad andre deler på Instagram

#skanderborgdyrehave #danmarkssmukkeste #visitdanmarkssmukkeste