ExamVision

Globalt udsyn

I 2000 lagde to venner grundstenen til det, der i dag er Samsøs mest højteknologiske virksomhed med en tocifret millionomsætning og forhandlere over det meste af verden.

Innovation i baglokalet
Dengang – for 15 år siden – var lupbriller til kirurger og tandlæger stort set ukendt i Europa. ”Der fandtes kun et par modeller, som vi mente kunne optimeres,” husker Kim Jensen om den spæde opstart, der fandt sted i baglokalet til hans optikforretning i Tranebjerg. Sammen med Jørn Rønvig, der havde mange års erfaring som leverandør til tandlægebranchen, indkøbte han et par modeller, som de skilte ad, for at studere teknikken. ”Det hele var meget nede på jorden, indtil vi fik kontakt med et par eksperter i linser, som havde været med til at udvikle NASA´s Hubble-teleskop – der fra tog udviklingsprocessen fart,” fortæller Kim.

Faglig begejstring
De skræddersyede lupbriller, der er 100 procent custom made, var en stor nyhed i branchen tilbage i 2002. Nu, efter 13 år, eksporterer virksomheden til 27 lande fordelt i hele verden og har placeret sig massivt på det globale marked for lupbriller til tandlæger, samtidig med at virksomheden stadig ønsker at vokse og forbedre positionen globalt. Et af omdrejningspunkterne for Exam- Vision er æstetik, design og komfort. ”Vi søger konstant at optimere og forbedre vores produkter. Vi rejser ud til alle vores forhandlere, for at sikre, at lupbrillerne sælges i samme høje standard med kunden i centrum, som de produceres i, og vi går aldrig på kompromis,” fortæller Kim. Et fokus, som tydeligt afspejles i de tre Red Dot Design Awards og fire Gazelle-priser, ExamVision har fået.

Samsø i centrum
Når medarbejderne fra ExamVision møder folk rundt om i verden, fortæller de gerne, at virksomheden ligger på en lille ø i Danmark. ”Vi værdisætter os op ad Samsø, og bruger indirekte øen som et kvalitetsstempel. I forhold til vores medarbejderes trivsel værdsætter vi øens naturskønne omgivelser og mangel på morgentrafik og bilkøer,” slutter Kim med et smil.

  • ExamVision har modtaget tre Red Dot Design Awards for samspillet mellem sublim teknik og æstetisk fokus.
  • ExamVision har også fået Børsens Gazelle-pris i 2007, 2008, 2009, 2011.
  • Det tager ca. fem uger at lave en lupbrille fra første opmåling til sidste tilpasning.
  • Læs mere på www.examvision.com