©  Foto:

Faaborg - Bjørnø

Bjørnøfærgen som sejler mellem Faaborg og Bjørnø i det sydfynske øhav, drives af andelsselskabet Bjørnøfærgen a.m.b.a.
Sejltiden er ca. 17 min.

OBS: Du kan IKKE bestille plads på Bjørnøfærgen og der er kun plads til 20 personer på færgen. Mød op i god tid.
OBS: Er i et selskab på 10 personer eller mere SKAL der tages kontakt til Skipperen, da i ellers ikke kan forvente at blive taget med.
Er der mere end 20 personer til en afgang, sejles der en tur mere med det samme til kajen er tom (dog skal skipperen overholde sejlplanen)

Bjørnø er en lille ø på 1,5 km2, beliggende kun 3 km syd for Faaborg. Der bor omkring 30 beboere på øen, som er en for området ret kuperet ø med flot natur, der lægger op til varierende vandreture. Der er flere bakker på mellem 16 – 24 meter, som er gode udkigtspunkter og som vidner om den sidste istids skubben rundt med jord og stenblokke, da den vandrede hen over Sydfyn. Bjørnø har en karakterfugl, digesvalen, som har redehuller i de høje klinter langs kysten på hele den sydvestlige del af øen. Den sydøstlige del, Holmene og Odden er et smukt strandengs- og revområde med særlig sårbar natur, hvor man bedes undgå at færdes fra 1. marts – 15. juli pga. de ynglende fugle. Fiskehejrer holder til i de lave strandenge i begge ender af øen. Mosegrise har i mange år været et problem på Bjørnø, men ræve, som er vandret over isen har reduceret bestanden en del. Rævene har til gengæld også udryddet de sidste harer som tidligere blev indfanget levende og eksporteret til flere europæiske lande. Strandtudsen, den grønbrogede tudse og alm. skrubtudse lever på øen. Sæler og havørne er flere gange set på Holmene

Bjørnø er velegnet til endagsbesøg. Der er fine stisystemer og øen kan gås rundt på et par timer. (Ikke cykelvenlig).  Af indkøbsmuligheder er der en sommerkiosk, og der er mulighed for overnatning på Bed & Breakfast, primitiv lejrplads og i udlejede beboerhuse. 400 meter syd for byen findes en primitiv lejrplads. Denne er eneste mulighed for campering på øen. Sejlere, roere og lystfiskere nyder øen og de muligheder den giver for at slappe af fra en travl hverdag. På lune sommeraftener samles mange, både øboere og turister, til molekaffe og solnedgang. Og måske giver ø-musikanten et nummer på kornetten!

 

Kontakt-email:

Skipper@bjoernoefaergen.dk

kontor@bjoernofaergen.dk