©  Foto:

Fakkegrav Strand

Denne badestrand ligger naturskønt i et område med bakker og skov, på nordsiden af Vejle Fjord. Stranden har badebro og en fin sandbund.

Fin badestrand ved Vejle Fjord

Mellem Rosenvold og Hotel Vejlefjord ligger Fakkegrav Strand, som i mere end 100 år var hjemsted for et badehotel. Badehotellet findes desværre ikke længere, da det brændte i 2012, men stranden, som tiltrak badegæster fra nær og fjern, kan stadig besøges den dag i dag.

Fakkegrav Strand ligger omgivet af skov, som en del af Danmarks længste kystskov. Stranden har en slidt badebro og store opholdsarealer med træer og græs. Stranden har både stenbund omkring badebroen og sandbund, hvis man går længere mod øst ved stranden. Mod øst er stranden også bred, og gør sig fint til solbadning. Strandstykket øst for badebroen er godt 500 meter langt. Der er desuden gode læforhold, da den ligger i en lille bugt. Der er en parkeringsplads bag stranden på Fakkegravvej, hvorfra en sti fører ned til vandet.

Udover dette er der ikke faciliteter på stranden. Der er tale om en primitiv naturstrand, som byder på godt badevand, en fin sandstrand og fred og ro, men ikke en kødrand af mennesker, ishuse eller andre kommercielle elementer. Her er det bare dig og naturen.

 

I nærheden

Cirka 500 meter i lige linje mod vest ligger spahotellet Hotel Vejlefjord, deres smukke park og Stouby Strand. I hotellets restaurant kan du nyde et måltid mad til frokost. Vi anbefaler, at du går en tur på hotellets historiske kurveje gennem parken, skoven og langs kysten til det fotogene Træskohage Fyr.

Lidt over en kilometer mod øst ligger den lille havneoase Rosenvold, som også har en fin sandstrand og et slot.

 

Fiskeri ved Fakkegrav

Fakkegrav er et rigtig godt spot for fjordfiskeri af både havørred og hornfisk i sæson. Lige nedenfor vejen kan der fiskes fra en revle. Ved stensætningen her er der tit større fisk. Cirka 200 meter længere henne ad stranden kan der fiskes fra endnu en revle, omgivet af spændende leopardbund. Du kan læse om flere fiskepladser ved Vejle Fjord på denne side.

 

Andre strande ved Vejle Fjord

På denne side kan du finde forslag til andre strande i nærheden af Fakkegrav Strand.

Alternativt kan du på denne side finde forslag til andre oplevelser på nordsiden af Vejle Fjord.