©  Foto:

Faldsled Havn

Faldsled Havn ligger idyllisk i Helnæsbugten, og kan anløbes både dag og nat. Faldsled havn har mange gæstepladser i alle størrelser, hvor de største pladser ligger til venstre ved indsejlingen til havnen. Når man er kommet i havn, er der gæstepladser efter aftale med havnefogeden samt ved grønne pladser.

Der er grønne og røde tønder samt kompasafmærkning. Afmærkningerne i bugten skal respekteres, da flakkene i siderne har sten op til 0,3 meter under overfladen. Der er grønt og rødt molefyr ved indsejlingen.

Havnefogeden kan træffes på havnen fra kl. 08.00 til 10.00 og fra 16.00 til 20.00, og altid på tlf.nr. 2128-4960

Poletter til bad og slæbested købes ved havnefogeden. Mærker udleveres ved betaling af havnepenge og skal sættes på båden - synligt fra broerne. Ved henvendelse til havnefogeden er det muligt at låne / leje en cykel. 

Transport til Faaborg
Der er ingen fast busrute til Faaborg by, hvorfor man kan bestille en telebus. Alle kan bestille en telebus, man skal bestille 2 timer før man ønsker at blive afhentet. Bestilling skal ske til fynbus` bestillingscentral på tlf. 6311-2255 

Faciliteter på Faldsled Havn
I fælleshuset er der køleskab og fryser samt service til 20 personer som frit må afbenyttes, blot man vasker op efter sig. Medbring venligst viskestykker, opvaskemiddel og opvaskebørste. Der er opsat grill på terrassen ved fælleshuset til fri afbenyttelse. Der forefindes grill og bænke/borde forskellige steder på havnen, som også er til fri afbenyttelse.

Der er tv i fælleshuset med adgang til et mindre udvalg af programmer via boxer tv. I fælleshuset, som må bruges af alle såvel pladsejere som gæstesejlere kan man ikke afholde private middage eller andre former for komsammen som udelukker andre brugere. Alle med adgangskode til huset har retten til at bruge det.  

Byt en bog
I fælleshuset er der to reoler med bøger. Derfra kan man bytte sig til en ny bog. En bog man selvfølgelig må tage med sig når man forlader havnen. 

Indkøbsmuligheder 
Der kan bestilles rundstykker og andet brød ved havnefogeden, som kan afhentes næste dag på kontoret fra kl 07.30. Der skal betales ved bestillingen. Dagligt kommer der en minibus på havnen, således kan man blive transporteret gratis til Spar i Håstrup. Der er afgang fra havnen kl. 17 og man skal tilmelde sig til turen ved havnefogeden i løbet af dagen. I kiosken, er der et mindre udvalg af dagligvarer.

Vaskemaskine samt tørretumbler 
Begge dele findes i damernes baderum ved fælleshuset. Sæbepulver og skyllemiddel skal man selv medbringe. Der afregnes for brugen af begge dele, ved henvendelse til havnefogeden.
Prisen for en vask: 20 kr./ 3 euro 
Pris for at tørre tøj: 20 kr./ 3 euro 

Gratis Internettet på havnen
Det er muligt at logge sig på internettet på hele havnens område, også fra bådene. Nettet hedder "havnen".