©  Foto:

Fanø Internationale Dragefestival

Fanø - et mekka for drageflyvere.

Fanø er kendt i hele verden som et af de bedste steder at flyve med drager. Verdens største dragetræf - Fanø International Kite Fliers Meeting - afholdes hvert år i juni på Fanø. 5000 drageflyvere mødes og skaber en fest, der ikke findes lige nogen andre steder i verden.

I 14 dage i midten af juni er der masser af drager i luften over Fanø. Kom ned på stranden og oplev drager i alle størrelser og former. Stemningen er uformel, det er græsrødderne som mødes, og drageflyverne fortæller hellere end gerne om deres sport og deres nyeste drager.

Det hele startede i 1985 med at Wolfgang Schimmelpfennig fra Hamborg drog til Fanø sammen med nogle venner for at flyve med drager. Det var så sjovt, at de besluttede at vende tilbage det følgende år og invitere nogle flere venner med.

Siden er antallet af deltagere vokset og vokset, men det er stadig Wolfgang og hans ven Rainer Kregovski, der er primus motorer for festivalen. Og det er stadig en festival for græsrødderne; det er ikke en forretning. Og står det til Wolfgang og Rainer, så er det et princip, der også skal holdes fast i fremover.

Det er et helt fantastisk syn at se så mange drager på een gang. Fra traditionelle rombeformede drager til store fantasidyr. Mange er hjemmelavede drager, som der ligger hundredevis af timers arbejde i med at konstruere i løbet af vinteren, og som vises frem for første gang på festivalen.