©  Foto:

Fary Lochan Destilleri

Fary Lochan Destilleri blev grundlagt den 18. december 2009 af Jens-Erik Jørgensen. Destilleriet er i dag en familievirksomhed og et aktieselskab med knap 400 aktionærer. Destilleriet er vokset støt siden den spæde start i 2009, og udgør i dag et af flagskibene indenfor dansk whisky.

Som destilleriets grundlægger udstak Jens-Erik Jørgensen en klar linje for kvalitet og vision. Denne linje er blevet fulgt fra starten og følges stadig i dag. Produktionsprocesser og det færdige produkt skal altid være af højeste kvalitet. Her bliver der ikke gået på kompromis. Fary Lochan skal efterspørges for sin høje kvalitet, sin unikke historie samt sin gode smag. I 2019 fik Fary Lochan det ultimative kvalitetsstempel, da det blev det første destilleri i Danmark (og på det europæiske fastland), der fik en whisky anerkendt af The Scotch Malt Whisky Society (SMWS). SMWS gav endda whiskyen den sjældne og yderst eksklusive ”Premium” etiket.

Fary Lochan Destilleri har den smukkest tænkelige placering i den lille landsby Farre i hjertet af Jylland, hvor luften altid er frisk, undergrunden er ren og indbyggerne er venlige. Destilleriet er opført i pagt med naturen, og bygningerne smelter flot sammen med bækken, søen og den omkringliggende skov. Herude i den åbne natur tæt ved skov og vandløb får whiskyen helt optimale betingelser for sin udvikling. Der har boet mennesker i Farre i over 2000 år. I 1475 hed byen Fary, der betyder ”højen ved vadestedet over Omme Å”. Fary Lochan er netop placeret her ved vadestedet. Strategisk og historisk det helt rigtige sted.

Fary Lochans single malt whisky destilleres på originale skotske kobberkedler. Forud for hver frigivelse, bliver whiskyen testet og smagt til af destilleriets kritiske smagspanel, der sikrer, at kun den bedste whisky får lov at forlade destilleriet – og først når whiskyen er helt klar. Hos FARY LOCHAN anvender vi udelukkende dansk byg – hvoraf en del er eget-produceret malt – i vores whiskyproduktion. Som det eneste destilleri i verden, ryger vi vores malt over friske brændenælder, som vi selv plukker i skoven. Dette giver vores whisky en helt unik smag og karakter. Det rene og mineralholdige friske vand, som bruges i whiskyproduktionen, kommer fra kilden under Farre by. Der fyldes ca. 50 whiskyfade hvert år på FARY LOCHAN, og produktionen af whisky er stigende. Mens whiskyen lagrer i vores kældre, udvikler vi hele tiden nye og spændende produkter. Gin, snaps og likør udgør i dag en stor del af produktionen på FARY LOCHAN. Også her helliger vi til enhver tid kvalitet frem for kvantitet. Hos FARY LOCHAN sætter vi en ære i, at hele produktionen er håndlavet. Dette mener vi, hjælper til at sikre vores høje kvalitet og unikke produkt. Dansk håndværk og dansk whisky i skøn forening! Besøg destilleriet og kom med på vores rundvisninger, hvor du kan høre vores unikke historie, se vores flotte destilleri og med egne øjne se, hvordan vi gør det. Vi glæder os til at byde dig indenfor!