©  Foto:

Frilandsmuseet

Frilandsmuseet er et af de største og ældste udendørs museer i verden.

I Kongens Lyngby, bare en lille tur udenfor København, ligger Frilandsmuseet, der giver dig muligheden for at opleve Danmark, som det var engang. Det store naturområde samler huse, gårde, møller og butikker fra perioden 1650-1940 i en levende oplevelse, hvor du som besøgende bliver en del af historien.

Bygningerne, der kommer fra alle regioner i Danmark, Færøerne, Sydsverige og Nordtyskland, er nænsomt pillet ned og sat sammen igen i Frilandsmuseet. De historiske bygninger vækkes til live af de mange frivillige, der udfører dagligdagens opgaver præcis som dengang. Nogle bager brød, mens andre passer den gamle mølle eller arrangerer nogle af de mange særlige events, der afholdes på Frilandsmuseet. Med lidt planlægning kan du komme til fællesspisning, havedag eller julemarked hvor både mad og aktiviteter er taget ud af den tidslomme i historien, som Frilandsmuseet repræsenterer.

Ved indgangen kan du låne en trækvogn, som kan transportere de mindste rundt på det store område og give de små ben et lille hvil. Der er nemlig oplevelser til en hel dag på museet – og massevis af får, der skal klappes undervejs.

 

Transport

Tag S-togets line E fra Hovedbanegården og stå af på Sorgenfri station. Herfra er der kun 10 minutters gang til Frilandsmuseet.

Hvis du kommer i bil, kan du parkere ved hovedindgangen – eller på bagsiden, tæt på Brede, hvis du også vil tage en tur i den lille hyggelige by og måske kombinere turen på Frilandsmuseet med en frokost på Brede Spisehus eller Brede Høker.